LIGE NU:

Nordjyder med hår på brysterne overlever kræft som aldrig før

Aldrig har så mange nordjyske mænd overlevet en kræftsygdom. Ny kampagne skal sætte turbo på den positive udvikling.

På 16 år er antallet af nordjyske mænd, der overlever en kræftsygdom, steget med næsten 25 procent. I Region Nordjylland er 78 procent af alle kræftramte mænd i live et år efter deres diagnose. I år 2000 var prognosen nede på 63 procent. 

Dermed har overlevelsesraten aldrig været højere. Det viser tal fra Cancerregisteret. 

Den positive udvikling skal forstærkes via en ny kampagne fra Kræftens Bekæmpelse, der peger på, at øget opmærksomhed på kræft i befolkningen generelt, tidligere diagnoser og bedre kræftbehandlinger på hospitalerne som nogle af årsagerne til forbedringen.

Og nu skal kampagnen 'Mand det nytter' sætte endnu mere skub på den positive udvikling.

Hår på brysterne
Kampagnen skal under parolen 'Støt dem med hår på brysterne' skaffe penge til Kræftens Bekæmpelses forskning i manderelaterede sygdomme samt til forebyggelse og patientstøtte. Og ud over at indsamle penge er det håbet, at man med kampagnen kan sætte yderligere fokus på mænd og kræft.

- Med kampagnen 'Mand det nytter' sætter vi endnu mere skub i at forbedre kræftstatistikkerne for danske mænd. I år skruer vi mere op for håbet ved at fortælle nogle stærke historier om mænd, der helt konkret har haft stor glæde af patientstøtte og de nyeste forskningsresultater, siger Carina Winther, der er projektleder i Kræftens Bekæmpelse.

De penge, der kommer ind fra kampagnen, går blandt andet til at støtte følgende forskningsprojekter:

  • Forskning i ny behandling af tyk- og endetarmskræft
  • Forskning i smertefri diagnosticering af prostatakræft
  • Forskning i, om ”hverdagslægemidler”, som f.eks. aspirin, kan forebygge prostatakræft.

Derudover vil der blive afsat penge til at udvikle og udvide de patientstøttetilbud og forebyggelsesinitiativer, der er målrettet mænd.

'Mand det nytter' går i luften mandag den 9. maj – blandt andet på hjemmesiden manddetnytter.dk, hvor man blandt andet kan sende en personlig hilsen til en mand, man holder af.