Sådan så det ud til Smart Parat Svar i 2019. Dengang skulle de Nordjyske hold bl.a. svare på et spørgsmål om Hunger Games og Youtube. Foto: Louise Lyck Dreehsen

Nordjyllands klogeste 6. klasses skal findes

Den 15. januar 2020 dyster 6.klasser fra hele regionen om en finaleplads i bibliotekernes store vidensquiz "Smart Parat Svar".

Finalisterne er:

Fra Vester Mariendal Skole i Aalborg kommer holdet "VM for verdensmestre"

Fra Biersted Skole i Jammerbugten kommer holdet "Grønland til salg"

Fra Thisted Skole kommer holdet "Team Area 51"

Fra Bagterpskolen i Hjørring kommer holdet "A-holdet"

Fra Kildens Børne og Ungeunivers i Terndrup kommer holdet "Klåge Mågerne"

Fra Sæbygårdskolen i Frederikshavn kommer holdet "Einsteins"

Fra Tolstrup-Stenum Friskole i Brønderslev kommer "TSF-Boys"

Den 15. januar skal slaget stå. Det er her, det skal afgøres, hvem der er Nordjyllands klogeste 6. klasse. Det er i regionsfinalen i bibliotekernes landsdækkende videns- og læsequiz skoleeleverne eleverne skal dyste.

Deltagerne i regionsfinalen er de elever, der klarede sig gennem de lokale runder, der løb af stablen 4. december. Det oplyser Aalborg Bibliotekerne i en pressemeddelelse.

I de lokale runder dystede mere end 500 6. klasser ude på landets biblioteker, og nu er der bare syv klasser tilbage i kampen. 

Smart Parat Svar udfordrer ikke kun børnenes viden, hukommelse og evne til at tænke hurtigt. Deres evne til at samarbejde kommer også på prøve. Det kræver et godt og bredt sammensat hold, hvor det er en fordel med forskellige spidskompetencer. For at vinde en plads til den store nationale finale den 5. februar 2020 i Odense, skal holdene demonstrere deres viden inden for meget varierede emner såsom litteratur, historie, politik og natur såvel som teknik, memes og sport.

Ud over at kunne prale med titlen som Danmarks klogeste 6. klasse, kan vinderne af den nationale finale oven i købet tage en præmie på 10.000 kroner med sig hjem til klassen.

"Smart Parat Svar" er en national læse- og vidensquiz, der har eksisteret siden 2005.