Seneste nyt:

Nordjysk V-formand trist over Løkkes exit

Efter 40 år har Lars Løkke meldt sig ud af Venstre. Nordjyske V-politikere ser det som et tab for partiet - men også som en chance for at stå stækere sammen.

Sent fredag aften greb tidligere statsminister, Lars Løkke (V), til tasterne. Han har besluttet sig for at melde sig ud af partiet Venstre og bliver nu løsgænger i Folketinget.

Og det er en beslutning, som især V-formand fra Region Nordjylland, Pernille Roth, ærgrer sig over.

- Det er jeg enormt trist over, at han ikke føler, at der er plads til ham i Venstre længere, siger hun til TV2 Nord.

- Enhver udmeldelse fra Venstre er trist efter min opfattelse, og når man får en udmeldelse fra en person som er tidligere statsminister, har en kollosal viden og en oratorisk begavelse;  så må jeg sige, at det smerter på det område. Men når det er sagt, så har Løkke ikke det sidste år været aktiv – i hvert fald ikke i Venstre – og derfor tror jeg ikke, vi kommer til at savne ham sådan direkte, siger folketingsmedlem Preben Bang Henriksen (V).  

Partiet mister bredde

I opslaget på Facebook skriver Lars Løkke blandt andet at: "...Det har ikke været nogen let beslutning, men den er modnedes over tid – og de seneste dage har gjort mig sikker i min sag. Jeg troede ellers det var en engangsforeteelse, at medlemsdemokratiet i Venstre blev kortsluttet af partiets forretningsudvalg."

For få dage siden besluttede forretningsudvalget sig nemlig for at bede Inger Støjberg om at forlade posten som næstformand i Venstre. Som den eneste var Pernille Roth imod det.

- Det er nok ikke den eneste grund. Men jeg er enig med Lars i, at det skulle have været en engangsforteelse.

Også det mangeårige Venstre-medlem fra Brønderslev, Birgitte Josefesen, der både har siddet i Folketinget, regionsrådet, amtsrådet og byrådet i Brønderslev Kommune for Venstre, er ked af beslutningen. 

ANALYSE


 - Jeg er ked af at Lars er gået ud af Venstre. Han er fantastisk dygtig politiker for mig et dejligt menneske at være sammen med de mange år, jeg sad i folketinget. Det gør ondt, at han ikke længere føler der er plads – eller at partiet ikke synes, der er plads til ham, siger hun men tilføjer så: 

- Folk kommer og går i et parti. Der er jo ingen, der er uundværlig. Lars er ikke Venstre, Inger er ikke Venstre. Det er jo medlemmerne i partiet, der er det.

Netop sådan ser også Pernille Roth på det. 

- Det er jo ikke sådan, at Venstre skal være personbåret, men jeg synes det er et tab, fordi det viser, at vi mister bredde, siger Pernille Roth.

Det vil sætte sig i opbakningen til partiet 

Helt så ærgerlig er Venstres gruppeformand, nordjyske Karsten Lauritzen dog ikke. 

- Det er jeg jo trist over og ked af på Venstres vegne som gruppeformand. Hvis han ønsker at gå frit, kan han ikke være med i fællesskabet - og i fællesskabet må man gå på kompromis - men det er også sådan, at man sammen kan ændre og flytte på ting i politik, siger han. 

Han erkender at partiet er inde i en svær tid, men han regner med at partiet kan komme stærkere ud på den anden side. 

- Det (Løkkes exit, red.) vil nok sætte sig midlertidigt i opbakningen til partiet. Men jeg tror også, at det kan bruges til at få et stærkere fællesskab i Venstre.. Hvis man grundlæggende er uenig i den strategi, der er vedtaget, så forstår jeg godt, at man melder sig ud af fællesskabet. Men det gør det også lettere for resten at forfølge den strategi, der er truffet i fællesskab, siger Karsten Laurtizen.

Netop sådan håber den snart 70-årige Birgitte Josefsen, at det kommer til at gå for det parti, hun har været medlem af siden hun var 15 år.

- Som medlem trænger jeg til, at dem der er valgt, bruger energien på det politiske projekt. Det er jo politikken, det handler om. Så jeg håber partiet nu får ro, og formanden får lov til at få arbejdsro og at vise vejen.