Grafik: Region Nordjylland

Nordjyske kommuner bliver frikommuner

Alle 11 nordjyske kommuner er udpeget til frikommuner i et projekt, der skal forsøge at lave en mere fleksibel og effektiv beskæftigelsesindsats.

Udpegningen er foretaget af social- og indenrigsminister Karen Ellemann. Det nordjyske netværk er en af 8 forskellige netværk landet over der skal arbejde som frikommuner.

- Med frikommuneforsøget giver vi udvalgte kommuner frihed til at udfordre eksisterende regler og vanetænkning. I Rio leverede de danske atleter en imponerende medaljehøst med henholdsvis 15 og 7 medaljer til OL og Paralympiske Lege. Jeg håber, at vi med frikommuneforsøget kan gøre dem kunsten efter og høste mindst lige så mange gode erfaringer med nye ideer og metoder. Præmierne kommer ikke i form af medaljer, men som nye løsningsmodeller, som kan komme borgere i alle kommuner til gavn, siger Karen Ellemann i en pressemeddelelse.

De 11 nordjyske kommuner vil primært arbejde med at komme de udfordringer til livs, der skaber problemer for virksomhederne, når det gælder om at fastholde og udvikle den arbejdsstyrke som landsdelens virksomheder har brug for.

Nu skal kommunerne komme med konkrete projektforslag. Projekter man så skal søge ministeriet om penge til at gennemføre.