LIGE NU:

To nordjyske sygehuse lukker

Politikerne i Region Nordjylland har torsdag vedtaget en aftale, som betyder, at sygehusene i Dronninglund og Nykøbing Mors lukker.

Sygehusene i Dronninglund og Nykøbing Mors lukker. Det er en realitet, efter at politikerne i Region Nordjylland torsdag har indgået en aftale om fremtiden for regionens sygehuse.

- Regionen står over for en række udfordringer på sundhedsområdet, heriblandt en stram økonomi, en vækst i efterspørgslen efter sundhedsydelser samt øgede krav til effektivitet og produktivitet. Derfor er der brug for, at vi tilretter strukturen og opnår den forudsatte strukturbesparelse på 10 millioner kroner i 2015 og 40 millioner kroner i de kommende år, siger regionsrådsformand Ulla Astman (Socialdemokraterne) i en pressemeddelelse.

Socialdemokraterne, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Radikale Venstre er med i aftalen, som betyder, at de to sygehuse lukker.

Sygehus Thy-Mors' funktioner bliver i fremtiden samlet på sygehuset i Thisted, mens funktionerne på sygehuset i Dronninglund bliver placeret på andre nordjyske sygehuse.