Bedrageri for mere end 700.000 kroner giver ikke anledning til at ændre procedurerne for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste til politikerne i Region Nordjylland. Foto: Henning Bagger (Ritzau Scanpix)

Region Nordjylland efter svindel: - Vi kommer ikke til at stramme reglerne

Administrationen i Region Nordjylland tror ikke på, at det kan lade sig gøre at lave et helt sikkert system, der kan stoppe svindel fremadrettet. Derfor ændre de ikke procedurer på området.

Den nu tidligere regiosrådspoltiker for Socialdemokratiet Tina Juul Kjellberg blev tirsdag anmeldt til politiet af Region Nordjylland for at have svindlet for mere end 700.000 kroner gennem sin tid i regionsrådet. Hun har fået udbetalt pengene som tabt arbejdsfortjeneste - dog med udgangspunkt i et arbejde hun aldrig har haft. 

Erfaringerne viser, at man ikke kan opbygge kontrolsystemer, som er fuldstændigt sikre.

Per Nikolaj Bukh, professor, Aalborg Universitet

På trods af det store svindelnummer så bliver procedurerne for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste til politikerne i Region Nordjylland ikke strammet op. 

- Vi har lavet nogle stramninger i perioden (mens Tina Juul Kjellberg sidder i regionsrådet, red.), så jeg mener, at vi har et forsvarligt setup. Jeg ser ikke noget behov for, at vi skal indføre en masse nye regler, fortæller sekretariatschef i Region Nordjylland, Jørgen Kragh. 

Og det kan også være så godt som umuligt at dæmme op for den slags bedrageri, som Tina Juul Kjellberg har foretaget.

- Det undre mig ikke, at det kan lade sig gøre, fordi det er et system, der er baseret på, at man fremlægger dokumentation, og sådan noget dokumentation kan man altid forfalske, hvis man vil. Erfaringerne viser, at man ikke kan opbygge kontrolsystemer, som er fuldstændigt sikre, fortæller Per Nikolaj Bukh, der er professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet. 

01:42

VIDEO: Regionsrådsformand Ulla Astman (S) kalder bedrageriet "utilgiveligt". 

Luk video

Færdig i politik

I forbindelse med at bedrageriet blev afsløret har Tina Juul Kjellberg fratrådt sin post i Region Nordjylland. Derudover har hun også valgt at melde sig ud af Socialdemokratiet. 

Tina Juul Kjellberg har fratrådt sin post i Region Nordjylland, efter det blev afsløret, at hun har begået bedrageri. Foto: Socialdemokratiet

- Jeg er jo et eller andet sted glad for, selvom det er alt for sent, at det bliver stoppet, at hun selv lægger det hele på bordet og går til politiet, inden regionen træffer afgørelsen, og at hun også selv melder sig ud af partiet, fortæller regionsformand for Socialdemokratiet i Nordjylland, Mogens Vestergård Pedersen, der understreger, at hvis ikke Tina Juul Kjellberg selv havde meldt sig ud, så var hun blevet ekskluderet for Socialdemokratiet. 

Mogens Vestergård Pedersen har kendt Tina Juul Kjellberg i flere år, og han blev chokeret, da bedrageriet så dagens lys. 

- Det første man tænker, det er jo nok en lille smule chok. Det er et menneske, jeg har kendt i mange år. Det havde jeg bare ikke set komme. Når det er sagt, så kan man bare konstaterer, at man åbenbart ikke kender folk bedre end som så, fortæller Mogens Vestergård Pedersen. 

TV2 Nord har forsøgt at få fat på Tina Juul Kjellberg, men hun har ikke vendt tilbage.

02:03

VIDEO: Bedrageri for mere end 700.000 kroner giver ikke anledning til at ændre procedurerne for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste til politikerne i Region Nordjylland.

Luk video