Foto: Joachim Brader

Region Nordjylland om lægemangel: Vi har flere muligheder

Lægemanglen hos de praktiserende læger vokser. Region Nordjylland mener, de har flere tiltag, der kan forbedre forholdene.

De nordjyske praktiserende læger har mest at se til i hele landet. Det viser nye tal fra Praktiserende Lægers Organisation, PLO. I gennemsnit har en nordjysk læge 1809 patienter. Det højeste antal i hele landet. 

Og det er for meget. Det kan gå udover fagligheden, lægerne har så travlt. Det mener, Pia Buus Pinstrup (K), der sidder i sundhedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune.

Læs også Lægemangel: Lægerne i Nordjylland skal løbe hurtigst

- Det kan gå ud over kvaliteten, fordi de skal presse flere patienter ind på kortere tid. Så har man måske ikke den fornødne tid til at tage sig ordentligt af patienten, og det er jo noget, der går ud over deres faglighed. Det synes jeg bestemt ikke, at vi politisk kan bakke op om, fortæller Pia Buus Pinstrup. 

Derfor må Region Nordjylland gøre noget for at løse problemet. Og der er flere ting, regionen har mulighed for at gøre, der forhåbentlig kan lette arbejdsbyrden for de praktiserende læger. 

- Vi har forskellige muligheder. Vi kan oprette en regionsklinik, det kan komme i udbud, og vi kan bruge vores pilotprojekt, hvor lægen er ansat halv tid i praksis og halv tid på sygehuset. Vi prøver forskellige tiltag, fortæller Ninni Lodahl Gjessing (R), der er 2. næstformand i Region Nordjylland. 

00:31 Luk video