Arkivfoto Foto: Valentyn Ogirenko / Ritzau Scanpix

Region Nordjylland ramt af virusangreb

Region Nordjylland har været udsat for et virusangreb. Angrebet blev hurtigt opdaget og begrænset af it-sikkerhedsfolkene.

Region Nordjylland var tirsdag udsat for et virusangreb.

Det lykkedes dog regionens it-medarbejdere at identificere og indkapsle computervirussen, før den spredte sig.

Der skete derfor ingen skader som følge af angrebet, oplyser Michael Lundsgaard Sørensen, der er kontorchef for IT Forvaltning, Drift og Support.

- Det var et mindre antal arbejdspladser, der blev ramt. Angrebet blev inden for meget kort tid identificeret af Region Nordjyllands sikkerhedsovervågning. Spredningen blev hurtigt begrænset og berørt udstyr blev genoprettet, oplyser Michael Lundsgaard Sørensen.

Angrebet blev inden for meget kort tid identificeret af Region Nordjyllands sikkerhedsovervågning

Michael Lundsgaard Sørensen, kontorchef, Region Nordjylland

Han understreger, at de arbejdsstationer, der blev ramt, ikke indeholder sundhedsdata, og patientsikkerheden var ikke i fare i forbindelse med virus-angrebet.

Region Nordjylland ønsker af sikkerhedsmæssige hensyn ikke at oplyse, hvor angrebet kom fra, eller hvordan det blev foranstaltet.

Regionens it-driftsafdeling følger løbende udmeldinger og anbefalinger fra blandt andet Center For Cybersikkerhed for at være opdateret på de aktuelle farer og trusler, der florerer på nettet.

Desuden kører regionens it-sikkerhedsorganisation kampagner internt for at sikre, at alle medarbejdere har en sund skepsis over for eksempelvis links, før de klikker på dem. Det nedsætter risikoen for, at computervirus spreder sig eller overhovedet kommer ind i it-systemerne.