Regionrådsformand kommenterer på hospitalsdirektørs øjeblikkelige stop

Regionrådsformand Mads Duedahl (V) var med live i TV2 Nords 19.30-udseendelse, hvor han kommenterede på hospitaldirektørens pludselige stop.

Jens Ole Skov stopper øjeblikkeligt som direktør for Aalborg Universitetshospital. Det oplyste Region Nordjylland torsdag eftermiddag.

Jens Ole Skov stopper som konsekvens af de store økonomiske udfordringer på Aalborg Universitetshospital, der lige nu står til at komme ud af 2023 med et minus på 225 millioner kroner. Han har stået i spidsen for Aalborg Sygehus og sidenhen Aalborg Universitetshospital siden 2006.

Ifølge regionsrådsformand Mads Duedal (V) er der dog brug for en ny profil til at bringe hospitalet i økonomisk balance.

- Jeg tror, det står klart for de fleste, at vi igennem en længere perioder har haft store økonomiske udfordringer i Region Nordjylland. Vi startede allerede i februar med at få en økonomirapport, der viste, at vi manglede i omegen 200 millioner kroner på vores budget, hvis ikke vi fik styr på økonomien. Og i løbet af året er det bare blevet værre. Nu står vi faktisk her efter at have gennemført diverse spareplaner og mangler 225 millioner, forklarer regionsrådsformanden live i TV2 Nords 19.30-udseendelse. 

- På et tidspunkt, så må man også sige, selvom vi har haft et mangeårigt godt samarbejde med Jens Ole Skov, som har været en dygtig direktør, at så er det også tid til at gå en anden vej. Og vi har desværre mistet tilliden til, at vi med det nuværende setup kan opnå en budgetbalance, både i år, men jo også i næste år.

- Jeg må bare sige, at der er vist ingen af os, der drømmer om at stå næste år igen i samme situation og mangle flere hundrede millioner.

Se hele interviewet med regionsrådsformanden herunder: 

Fyret eller ej? 

Du siger, at I har mistet tilliden. Skal jeg forstå det sådan, at der er tale om en fyring?

- Der er tale om, at vi som forretningsudvalg og os som direktion er kommet med en klar udtalelse om, at vi ikke længere har tiltro til det, og derfor har man haft en samtale, hvor man er blevet enige om at skille sig. Og det betyder jo så også, at vi nu skal have en helt ny profil, som kan bringe os i den rigtige retning.

- Fordi vi må jo bare konstatere, at alle de øvelser, vi har lavet i løbet af året, de har desværre ikke virket. Og for Nordjernes skyld og for Sundhedsvæsenets skyld, så bliver man nogle gange nødt til at tage en hård, men vigtig beslutning og sige, at vi har brug for en ny mand i spidsen.

Men Jens Ole Skov har stået i spidsen for sygehuset i Aalborg i 17 år, uden anmærkninger. Hvad er det så, der pludselig er gået så galt på bare et år?

- Ja, det er jo rigtigt, der er heldigvis sket noget i de 17 år, som har været rigtig godt. Vi er blevet et stærkt universitetshospital, og der er grund til at rose mange af de vigtige ting, der er sket i forhold til al den kvalitet, vi har. Og meget af det rigtige vigtige, der foregår i Sundhedsvæsenet.

TV2 Nord har her til aften været i kontakt med Jens Ole Skov, som ikke ønsker at kommentere fratrædelsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland