Restskat: Nordjyderne betaler mindst tilbage

Foto: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix

Nordjyder er bedst til at undgå at betale restskat. Det viser en opgørelse fra Skattestyrelsen.

Det hedder sig som bekendt, at nordjyder ikke er så pjattede med begrebet skat. Og ifølge en ny opgørelse fra Skattestyrelsen, så er nordjyder det folkefærd, der er bedst til at ramme, hvor meget skat de skal af med. Det er nemlig i denne landsdel, at der betales mindst i restskat.

Den gennemsnitlige restskat i Nordjylland i 2018 var på 4400 kroner. I den modsatte ende ligger borgerne i Region Hovedstaden med en gennemsnitlig restskat på 5900 kroner.

Torsdag den 21. november ligger den nye forskudsopgørelse klar på skat.dk. Og det kan være en rigtig god idé at tjekke oplysningerne - specielt hvis man ikke vil have en ubehagelig overraskelse, når året er omme.

- Vi har mange oplysninger, men vi ved ikke alt. Derfor er det en god ide, hvis du bruger 10 minutter på at sikre, at oplysningerne i din forskudsopgørelse er rigtige. En korrekt og opdateret forskudsopgørelse er den bedste måde at sikre sig mod en uventet restskat på, siger Karoline Klaksvig, der er underdirektør i Skattestyrelsen, i en pressemeddelelse.

Det er specielt hvis der har været større ændringer i livet, at det er en god idé at tjekke. Det kan for eksempel være:

  • Nyt hus – fradrag for renteudgifter og betaling af ejendomsværdiskat
  • Omlægning af realkreditlån, hvor renteudgifterne ændrer sig
  • Nyt job, hvor lønnen stiger eller falder
  • Ny vej til arbejde, så kørselsfradraget ændrer sig
  • Ny udlejning af bolig
  • Nyt firma
  • Nygift eller nyskilt

- Pension, nyt hus og nyt job er typiske eksempler på ændringer i livet, der kræver, at man tjekker forskudsopgørelsen. Stemmer alle oplysninger og tal med virkeligheden, behøver man ikke gøre noget, men har man ændringer eller tilføjelser, kan man rette forskudsopgørelsen med det samme på skat.dk, forklarer Karoline Klaksvig.

Er du i tvivl om din forskudsopgørelse er korrekt, har Skattestyrelsen lavet en fradragstest. Gennem et par spørgsmål giver testen hurtigt og nemt informationer om relevante fradrag og hvilke betingelser, der skal være opfyldt for at få et fradrag.

Du kan tage testen her.

Forsiden lige nu