LIGE NU:

Se alle stederne: Her kan ældre i Nordjylland blive vaccineret for corona

Region Nordjylland har åbnet op for 22 lokationer, hvor nordjyderne kan få sine COVID-19-vaccinationer. I første omgang er det udvalgte personer over 65 år, der kan få stikket.

Nu er regionen klar til at vaccinere nordjyderne på 22 forskellige steder - fordelt på de 11 kommuner. Der er mellem ét og fire vaccinationssteder i hver kommune.

I første omgang er det borgere over 65 år, som modtager både praktisk hjælp og personlig pleje, der fra mandag morgen kan booke en tid til vaccination mod COVID-19.

Der kan bookes tid på hjemmesiden vacciner.dk.

Vaccinationerne foregår fra onsdag den 13. januar til mandag den 18. januar. 

Her kan du se, hvornår der bliver vaccineret i din kommune.

Region Nordjylland begyndte at vaccinere de første borgere i målgruppen fra Rebild og Jammerbugt Kommune i sidste uge. Fra denne uge tages de øvrige ni kommuner med.

Direktør: - De ældre slipper for at køre langt

Hos Aalborg Kommune tilbydes de ældre fire forskellige vaccinationssteder: 

  • Fynsgade Centret, Aalborg
  • Aktivitetscenter Lions Park, Nørresundby
  • Vestergården Aktivitetscenter, Aalborg
  • Aalborg Kongres & Kulturcenter, Aalborg

Kommunens direktør for ældre- og Handicapforvaltningen, Jan Nielsen, er glad for, at de ældre kan blive vaccineret tæt på egen bolig.

- Det er et fantastisk tilbud til nogle af de svageste borgere. Nu får vi muligheden for at transportere dem kort hen til et vaccinationssted, i stedet for at de skulle transporteres langt. Så det er en rigtig god løsning, siger han.

I Aalborg Kommune er det i første omgang 1.750 borgere, der kan takke ja til tilbuddet. 

- Det her set-up er til den særlige gruppe af +65-årige, der får praktisk bistand og personlig pleje. Så når vi kigger videre frem til de øvrige grupper, så vil vi gøre brug af de vaccinationscentre, som regionen vil oprette decentralt her i vores nordjyske region, siger Jan Nielsen.

Hvis du ikke selv eller ved hjælp fra en pårørende kan transportere dig til det nærmeste vaccinationssted, kan du kontakte din egen kommune, der så arrangerer transport og booking af tid.

- Vi håber selvfølgelig, at mange borgere ved hjælp af deres pårørende, naboer og så videre selv vil kunne organisere transporten til et af vaccinationsstederne. Men hvis det ikke er muligt, er det bare at tage fat i kommunerne, så sørger vi for at organisere både booking og transport, siger direktør for ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune, Jan Nielsen

For at kunne booke tid, skal man forinden have modtaget et brev fra Sundhedsstyrelsen.

Kommunerne anbefaler at tage en pårørende med.

Her kan du blive vaccineret i DIN kommune: