Konservative frygter for sygehuset i Frederikshavn og indkalder til offentligt møde. Foto: Per Frank Paulsen

Skal sygehuset i Frederikshavn lukke?

Det frygter Det Konservative Folkeparti i Frederikshavn Kommune, derfor indkalder partiet nu til et offentligt møde.

Torsdag 19. november fra kl. 19.30-21.30 stiller Det Konservative Folkeparti spørgsmålet: Har Frederikshavn Sygehus en fremtid? Mødet foregår på sygehuset, og alle er velkomne - uanset partifarve. Der vil være indlæg ved direktør Henrik Larsen, Sygehus Vendsyssel, regionsrådsmedlem Per Larsen (C) og byrådsmedlem Peter E. Nielsen (C). Det skriver Kanal Frederikshavn.

- Formålet med mødet er at skabe fokus på Frederikshavn som en afdeling af Sygehus Vendsyssel. Vi forsøgte ved kommunalvalget at tage emnet op, uden at der var videre stor interesse for at diskutere det, da man dengang lukkede femte etage ned på sygehuset. Vi er simpelthen bange for, at Region Nordjylland sniger det hele ud af bagdøren, så vi til sidst står uden lokalt sygehus i Frederikshavn, udtaler Per Allerup, formand for Det Konservative Folkeparti i Frederikshavn Kommune.

Partiet mener, det er vigtigt, at man ikke altid skal tage 65 kilometer syd på, men bibeholder en vis grad af lokal service på området.

- Det er naturligvis også vigtigt for fastholdelse af arbejdspladser i Frederikshavn Kommune. Vi vil derfor forsøge at skabe fokus og debat om emnet, som vi blandt andet gør med mødet 19. november. Samtidig har vi et godt samarbejde med vores repræsentant i regionsrådet, Per Larsen, så han har fokus også på udfordringerne i det nordligste Vendsyssel, siger Per Allerup.

Han er netop overtaget ansvaret som formand efter Lars-Henrik Hyttel, der måtte fratræde af jobmæssige årsager.