Thomas Hav undskylder nu direkte til Jasmine Søgaard og kvinder generelt for sin opførsel. Foto: TV2 Nord

Foto: Screenshot fra facebook

Foto: Screenshot fra facebook

Foto: Screenshot fra facebook

1 af 4

Thomas Hav lægger sig fladt ned: - Undskyld!

Efter nogle turbulente dage har løsgængeren i regionsrådet, Thomas Hav, valgt at undskylde for at sende stødende og krænkende beskeder til en kvindelig socialdemokrat.

Inden Jasmine Søgaard fremlagde dokumentation for en Facebook Messenger-chat med den dengang socialdemokratiske stemmesluger af seksuel karakter, nægtede Thomas Hav hårdnakket kommentere på de begivenheder, der fik ham smidt ud af sit parti. 

Thomas Hav kaldte i chatten Jasmine Søgaard for en 'tæve' og et kvindeligt medlem af regionsrådet i Nordjylland en ´House-Fisse'. 

- Jeg er så paf over, at en folkevalgt kan finde på at bruge sådan et sprogbrug, sagde Jasmine Søgaard om korrespondancen, som hun valgte at klage over til partiledelsen, der fandt Havs opførsel uforenelig med medlemskab af partiet. 

Læs også Kvinde står frem: Thomas Hav krænkede mig

I dag lægger Thomas Hav sig fladt ned og bekræfter den udlægning, gruppeformand Mogens Nørgård forleden fortalte til TV2 Nord - og som Thomas Hav selv kaldte en selvstændig og personlig politisk beslutning, der ikke havde noget med truslerne om udelukkelse at gøre. 

Med offentliggørelsen af korrespondancen har Thomas Hav valgt at lægge kortene på bordet og køre en uforbeholden undskylning i stilling. 

- Jeg er oprigtigt ked af det passerede, og den smerte det har påført andre. Mit ordvalg har været upassende og stødende. Det siger jeg undskyld for her, som jeg har gjort det direkte i mail (til Jasmine Søgaard, red.), skriver Thomas Hav i dag i et skriftligt svar til TV2 Nord. 

Dele af Thomas Havs chat med Jasmin Søgaard Foto: Screenshot fra facebook

- Det har aldrig været min hensigt at støde eller såre andre - hverken i den konkrete sag eller nogensinde. Jeg erkender, at jeg skal arbejde med min elendige kommunikation, skriver Thomas Hav. 

Læs også Gruppeformand har set dokumentationen: - Thomas Havs seksuelle kommentarer var uacceptable

- Jeg sætter stor pris på kvinder og har kun ønsket om at dette samfund bygger på de
kompetencer og værdier kvinder og mænd har i fællesskab, slutter Thomas Hav sin undskyldning. 

Han nægter derudover at udtale sig i sagen og vil heller ikke kommentere på, hvordan han ser på sine politiske muligheder i fremtiden. 

Nedenfor kan du se skærmprints af Thomas Havs korrespondance med Jasmine Søgaard. 

  Foto: Screenshot fra facebook

  Foto: Screenshot fra facebook

  Foto: Screenshot fra facebook