LIGE NU:

Vaccinen kommer til Nordjylland på søndag: Plejehjemmet Birkebo bliver første sted

Vaccinationerne begynder søndag den 27. december. Første sted i Nordjylland, som får glæde af coronavaccinen, bliver Plejehjemmet Birkebo i Aalborg.

Danmark modtager 9750 doser af vaccine i første omgang.

Ugen efter kommer der 38.025 doser og derefter 47.775 hver uge. Det oplyser Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde onsdag eftermiddag om udrulningen af vacciner.

quote Rækkefølgen for hvilke plejehjem, der får tilbudt vaccinen, prioriteres efter kommunernes smittetryk samt plejehjemmenes størrelse og de enkelte plejehjems parathed.

Jan Nybo, chef for regionens COVID-19 vaccineindsats

- Vi vil modtage de første vacciner på Statens Serum Institut lørdag 26. december mellem klokken 8 og 12. Kvaliteten kontrolleres, herefter køres den ud i landet, siger Sundhedsministeren.

Vaccinationerne begynder søndag den 27. december. Første sted i Nordjylland, hvor man går i gang, bliver på det kommunale plejehjemme Birkebo i Aalborg klokken 9.00. Den første vaccine vil ske simultant flere steder i landet.

Det er her på Plejehjemme Birkebo, at de første nordjyder bliver vaccineret.
Det er her på Plejehjemme Birkebo, at de første nordjyder bliver vaccineret.
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Man har udvalgt kommuner med særlig høj smitte til at starte. På landsplan er 3.297 nye smittet onsdag, 720 indlagte - heraf 91 på intensiv og 50 i respirator.

975 doser til Nordjylland

Region Nordjylland forventer at starte vaccinationer den 27. december om morgenen på hospitaler og plejehjem. I første omgang modtager regionen 975 doser, der vil blive fulgt op af flere leverancer over de kommende uger.

Der vil i første omgang blive vaccineret på det kommunale plejehjem Birkebo i Aalborg Kommune. Umiddelbart herefter vil der starte vaccination på Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland.

- Rækkefølgen for hvilke plejehjem, der får tilbudt vaccinen, prioriteres efter kommunernes smittetryk samt plejehjemmenes størrelse og de enkelte plejehjems parathed, siger Jan Nybo, chef for regionens COVID-19 vaccineindsats.

Info fra Region Nordjylland

Vaccinationen vil foregå på selve plejehjemmet og bliver givet af en praktiserende læge. Plejehjemsbeboere og personale på vagt har mulighed for at modtage vaccinen.

Herefter vil regionen også gå i gang med at vaccinere frontpersonale og særligt sårbare patienter på regionens hospitaler. I første omgang skal vaccinen gives til frontpersonale, der håndterer COVID-19-patienter.

Der vil blive vaccinationssteder på Aalborg Universitetshospital i Aalborg (Syd), og Thisted samt på Regionshospital Nordjylland i Hjørring.

Den brede befolkning skal vente

Når de 975 doser er blevet brugt på hospitalerne og på plejehjem, vil der efterfølgende komme nye doser og nye vaccinationstyper. I takt med, at der tilfalder regionen yderligere doser og nye vaccinetyper, vil vaccinationsindsatsen blive opskaleret til også at omfatte vaccinationscentre (TestCenter Danmark) samt et udkørende team.

I vaccinationscentrene er målgruppen den brede befolkning, og den præcise opstartsdato for disse vaccinationssteder kendes ikke lige nu, da den afhænger af antallet af vaccinedoser, der tilfalder regionen – og hvornår de kommer til Nordjylland.