ROADTRIP I EUROPA: 5. etape - Bulgarien, Rumænien og Ungarn

De to nordjyder Magnus Sørensen og Kristian Rømer Elin er taget på roadtrip gennem cirka 30 europæiske lande. På vejen rundt i Europa vil de give deres bud på, hvordan man som ung nordjyde bedst oplever de forskellige lande. Her er femte etape.

BULGARIEN - Den forladte hovedstad

fjerde etape udforskede de to nordjyder en del af Europa, hvor tingene ikke fungerede helt som hjemme i Nordjylland. Rejsen i det østlige Europa fortsætter, og sekstende stop er Bulgarien. Landet er måske mest kendt for sine mange sandstrande og festbyen Sunny Beach, men det er også et af de billigste lande at opholde sig i i Europa. Men hvad har gjort størst indtryk på Magnus og Kristian?

ROADTRIP - Bulgarien
Foto: Privatfoto

Besøget i Bulgarien startede i hovedstaden Sofia, og det blev en grå start. Her blev drengene nemlig for første gang i lang tid ramt af regn og gråvejr, og byen hjalp ikke på den grå oplevelse.

Det viste sig nemlig at være turens kedeligste hovedstad. På gaden var der under 100 mennesker, og et besøg i et utroligt tomt shoppingcenter forstærkede følelsen af en spøgelsesby. Derfor hoppede drengene hurtigt i bilen og satte i stedet kursen mod det mere festlige omårde: Sunny Beach. Som efter drengenes mening snildt kan etableres lignende i Frederikshavn.

Sunny Beach bød på strand, pool, godt vejr og tid på hotellet. Det var dog ikke alt på Bulgariens hoteller, der imponerede nordjyderne.

ROADTRIP - Bulgarien
Foto: Privatfoto

Vurdering af Bulgarien

Landet vurderes fra et til seks point i kategorierne.

Landets venlighed: ❤️❤️❤️❤️❤️

Vi havde virkelig flinke værter, receptionister og tjenere. Vi blev ikke blæst bagover, men de var flinke.

Oplevelser: 🎯🎯

Sofia var måske turens kedeligste oplevelse. Der var ingenting. Derfor blev det en kort fornøjelse, og kursen blev i stedet sat mod Sunny Beach, som i sig selv var en oplevelse.

Ung i Bulgarien: 🤩🤩🤩

Det var som om, Bulgarien kun havde liv ved Sunny Beach. 

Øl-indeks

ROADTRIP - Bulgarien
Foto: Privatfoto

Status

Lande: Drengene har besøgt 16 lande ud af cirka 30.

Tid: De har rejst to måneder og 26 dage ud af cirka fire måneder.

Penge: De har brugt 6548 kroner på seks nætter i Bulgarien på mad, drikke, øl, hotel, diesel og oplevelser.

Tilsammen har de brugt 92.320 kroner på rejsen. Budgettet for turen er 200.000 kroner. 

ROADTRIP - Bulgarien

RUMÆNIEN - Det ikke helt så fattige land alligevel

Land nummer sytten er Rumænien. Landet er et af Europas fattigste og har store sociale forskelle. Trods fattigdommen er der en arkitektonisk skønhed, som har gjort stort indtryk på Magnus og Kristian?

ROADTRIP - Rumænien
Foto: Privatfoto

De mange store springvand var med til at give Magnus og Kristian følelsen af, at Bukarest var turens mest overraskende hovedstad. De havde på forhånd hørt Rumæniens ry som et af Europas fattigste lande, så de forventede stor fattigdom, ligesom de oplevede i Albanien. 

Men Bukarest var både pænere og renere end forventet, og i byen lå et center, hvor drengene fik udlevet skøjteprinsesse-drømmen. Skulle man få lyst til at besøge en af Rumæniens topattraktioner, Draculas Slot, kan drengene konstatere: Det er ikke noget særligt. 

ROADTRIP - Rumænien

Turen har budt på en hel del forskellige madoplevelser - både gode og dårlige. Som de unge mænd Magnus og Kristian er, har de blandt andet flere steder oplevet at portionerne ikke helt slog til. Som sparsommelige jyder er det også blevet til en del madder med tun, og i Rumænien blev det så endelig tid til turens første hjemmelavede måltid.

Vurdering af Rumænien

Landet vurderes fra et til seks point i kategorierne.

Landets venlighed: ❤️❤️

Der var ingen særlige oplevelser at bemærke, men heller ingen dårlige.

Oplevelser: 🎯🎯

Der var ikke så meget spændende at se. Der var et stort center med både butikker og aktiviteter, så det blev blandt andet til en skøjtetur. Vi prøvede at booke andre aktiviteter, men kunne kun booke et år ude i fremtiden.

Ung i Rumænien: 🤩🤩

Drengene snakkede med 20-årige Madalina, som forklarede, at det hele handlede om familien, man var født ind i. Hvis ikke man er født i en familie med penge, er mulighederne få. Der er klart flest muligheder i landet, hvis man bor i Bukarest.

Selvom vurderingerne ikke er prangende, valgte drengene faktisk at tage en ekstra overnatning i Bukarest, fordi de syntes, byen var så fin.

Øl-indeks

ROADTRIP - Rumænien
Foto: Privatfoto

Status

Lande: Drengene har besøgt 17 lande ud af cirka 30.

Tid: De har rejst to måneder og 29 dage ud af cirka fire måneder.

Penge: De har brugt 3347 kroner på tre nætter i Rumænien på mad, drikke, øl, hotel, diesel og oplevelser.

De har tilsammen brugt 95.667 kroner på rejsen. Budgettet for turen er 200.000 kroner.

ROADTRIP - Rumænien

UNGARN - Landet hvor tingene sker

Attende stop er Ungarn. Landet er måske allermest kendt for floden Donau og hovedstaden Budapest, der bliver et stadig mere populært turistmål blandt andet på grund af lave priser. Men hvad har gjort størst indtryk på Magnus og Kristian?

ROADTRIP - Ungarn
Foto: Privatfoto

Budapest er med drengenes ord 'nok den fedeste by på turen'. Forventningerne var allerede på forhånd høje, og byen levede fuldt op til det.

Der var nemlig masser af fede aktiviteter. En af dem var øl-spaen, som også bød på termiske bade. En anden var Sparty, et kæmpe poolparty med maks smæk på musikken og glade mennesker. 

Af den mere overraskende slags viste det sig, at der netop den weekend, drengene var i byen, var den store dart turnering Hungarian Darts Trophy. Så derfor fik de sig en fed tømmermændsdag ovenpå poolparty og øl-spa sammen med 3500 mennesker til turneringen. Til alle aktiviteterne skulle man dog holde tungen lige i munden, når der skulle betales.

ROADTRIP - Ungarn

Også udenfor hovedstaden var der gode oplevelser. I Ungarn ligger nemlig Centraleuropas største sø, Balatonsøen, som gav masser af mulighed for hygge og afslapning med badning og boldspil. Efter både at have besøgt Gardasøen og Balatonsøen er drengenes vurdering klar: Ungarn vinder. 

Vurdering af Ungarn

Landet vurderes fra et til seks point i kategorierne.

Landets venlighed: ❤️❤️❤️

Langt de fleste, drengene snakkede med, var turister til den store poolfest Sparty. Heller ikke her var der noget særligt positivt eller negativt at rapportere. 

Oplevelser: 🎯🎯🎯🎯🎯🎯

Budapest er turens fedeste by. Øl-spa, Sparty poolfest og dart turnering gjorde weekenden særlig mindeværdig. Ungarn har også Centraleuropas største ferskvandssø, som var lækker at bade i.

Ung i Ungarn: 🤩🤩🤩🤩🤩

Drengene snakkede med 19-årige Zalan, og det var en lidt mærkelig oplevelse, for hans fremtidsplaner og drømme lignede de to nordjyders til forveksling.

Øl-indeks

ROADTRIP - Ungarn
Foto: Privatfoto

Status

Lande: Drengene har besøgt 18 lande ud af cirka 30.

Tid: De har rejst tre måneder og seks dage ud af cirka fire måneder.

Penge: De har brugt 16.614 kroner på otte nætter i Ungarn på mad, drikke, øl, hotel, diesel og oplevelser.

De har tilsammen brugt 112.281 kroner på rejsen. Budgettet for turen er 200.000 kroner. 

ROADTRIP - Ungarn