Josefsen: Rohde har været på kollisionskurs længe

Birgitte Josefsen, tidligere medlem af folketinget, er formand for den nordjyske regionsbestyrelse i Venstre. Foto: TV2/Nord

Det er ikke en overraskelse for formanden for Venstres nordjyske regionsbestyrelse, at Jens Rohde vælger at forlade partiet.

Jens Rohde har forladt partiet Venstre i protest. Lørdag aften meldte han ud, at han er uenig med den linje, som Venstre lægger for dagen, når det kommer til asylpolitik. I stedet har det nordjysk valgte medlem af Europaparlamentet meldt sig ind i Radikale Venstre.

For Birgitte Josefsen, der formand for Venstres regionsbestyrelse i Nordjylland, er Jens Rohdes exit ikke overraskende. Ifølge formanden har Jens Rohde været på kollisionskurs længe.

-Det er irriterende at miste et medlem. Men på den anden side, så kan vi godt trække nye medlemmer til partiet. Venstre kan godt komme videre uden Jens Rohde, og jeg håber også, at Jens Rohde kan komme videre uden Venstre, siger Birgitte Josefsen, formand for Venstres regionsbestyrelse i Nordjylland.

Jens Rohde har forladt partiet på grund af den drejning, der er sket i Venstre, når det kommer til asylpolitikken. Men Birgitte Josefsen understreger, at partiet egentlig bare handler ud fra et udlændingeudspil, som partiet har lagt for et par år siden, vel at mærke mens Jens Rohde var en del af hovedbestyrelsen.

-Vi forholder os til den situation, der er i Europa. Og dagligdagen er i opløsning og ser meget anderledes ud end den gjorde, da Venstre kom med deres udlændinge udspil, siger Birgitte Josefsen.

Forsiden lige nu