Foto: Pressefoto

Tilmeldingen er åben: Skal du med Kronprinsen ud at løbe?

I anledning af sin 50-års fødselsdag inviteret Kronprins Frederik hele Danmark til løbefest i landets fem største byer.

Når Kronprins Frederik næster år runder et skarpt hjørne, bliver det fejret aktivt med hele Danmark som gæst. Kronprinsen inviterer nemlig til Royal Run, der bliver skudt i gang den 21. maj. Kronprinsen fylder år den 26. maj. 

Royal Run foregår i landets fem største byer. Derfor løber Kronprinsen også forbi Nordjylland, når startskuddet lyder i Aalborg som den første by på dagen. Og hvis du skal med, så er tilmeldingen åben nu. 

Du kan melde dig til på www.royalrun.dk. Hvis du tilmelder dig, kan du komme med på løbeturen, der starter fra Slotspladsen ved Aalborg Havnefront. Der er både mulighed for at løbe 10 kilometer og en mile. En mile svarer til 1,6 kilometer. Kronprinsen selv løber en mile, inden han bevæger sig videre rundt til de næste byer. 

Læs også Kronprins Frederik fejrer 50-års fødselsdag med løb i Aalborg

Aalborg er første by på Kronprinsens program, og det vækker glæde hos Aalborgs Borgmester. 

- Jeg er både glad og meget stolt over, at Aalborg bliver det første stop på Kronprinsens kongelige festuge. Jeg glæder mig til sammen med byens mange løbe- og gåglade borgere at løbe sammen med Kronprinsen og vise ham vores fantastiske midtby og hele vores smukke havnefront, fortæller Thomas Kastrup-Larsen. 

Bag Royal Run står DIF, DGI og Dansk Atletik Forbund. Det er arrangeret i regi af Bevæg dig for livet - Danmarks største idrætsvision i samarbejde med Nordea-fonden og TrygFonden. 

I Aalborg er det Aalborg Atletik og Motion, der er løbsteknisk ansvarlig for Kronprinsens løbetur igennem byen. 

- I Aalborg Atletik og Motion er vi utroligt stolte over, at det er os, der har fået ansvaret for arrangementet i forbindelse med fejringen af Kronprinsens 50 års fødselsdag. Vi glæder os til at samle hele Nordjylland her i Aalborg, så vi i fællesskab kan være med til at hylde den motionsglade Kronprins, fortæller Jørgen Hein. 

Tilmeldingen er åbnet 1. november, men du skal skynde dig. Der er kun et begrænset antal pladser i hver by. 

Læs også Thomas Kastrup-Larsen i løbetøjet: Løber med Kronprinsen