Seneste nyt

fra Nordjylland

Brand forårsager kraftig sort røg

Nordjyllands Beredskab er rykket ud til en bygningsbrand på Næssundvej på Mors, hvor meldingen lyder på kraftig sort røg fra teknikrum.

Det skriver Nordjyllands Beredskab på X.

De har indsat to røgdykkere til nærmere undersøgelser. 

Cirka 13.40 melder beredskabet på samme sociale medie, at der er tale om en mindre brand, der nu er slukket. 

De melder dog i samme ombæring om kraftig røgskade på stedet. 

Klokken 14.07 opdaterer Nordjyllands Beredskab med, at de er færdige på stedet, og at de overlader stedet til Skadeservice. 

Trafikalt kaos: Flød med flasker i travlt vejkryds

Klokken 9.30 modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse om, at en trailer havde tabt en stor mængde dåser og flasker. 

Det skete ved det trafikerede vejkryds Indkildevej-Hobrovej i Aalborg.

- Det gav trafikale udfordringer, lyder det fra Karsten Højrup, vagtchefen ved Nordjyllands Politi.

Politiet nåede ikke selv ud på stedet, før den ansvarlige for traileren havde ryddet op med hjælp fra kommunen. 

Så mange skraber forud på julekalender

 Så mange skraber forud på julekalender

Det kan være svært for nogle med den lange ventetid til jul, når den først glimter i horisonten, og det gælder også, når det omhandler en af julens mest populære julekalendere.

Næsten halvdelen (45 procent) af danskerne kan nemlig ikke vente med at skrabe foran på Quicks juleskrabekalender.

Det viser en ny undersøgelse fra Danske Spil foretaget af analyseinstituttet YouGov. Det skriver førstnævnte i en pressemeddelelse.

Læs resten af artiklen her: 

Trods heftig varsling om sne - Nordjylland går stort set fri

Sent lørdag aften opjusterede DMI varslet om kraftigt snevejr til op mod 30 centimeter sne i dele af Nordjylland.

Søndag formiddag ser det dog ud til, at det meste af Nordjylland går fri af snemængdern, og at det i de ramte områder ikke bliver så vildt som først antaget. 

Radar søndag klokken 10.
Radar søndag klokken 10.
Foto: TV 2 Vejret

Som radaren fra TV 2 viser, er det kun den mest vestlige del af Nordjylland, der lige bliver snittet af snevejret, mens den aller sydligste del måske kan blive ramt.

Resten af Nordjylland går helt fri, hvis prognoserne holder stik.

- Vi kører med den bemanding, der er i hverdagen. Der er ikke kaldt ekstra mandskab ind, fordi snevejret ser ud til at ramme sydligere end først ventet, lyder det fra stabschef hos Nordjyllands Beredskab, Per Vedsted.

Tidligere på morgenen blev Thy- og Mors-området ramt, og DMI meldte om snedybde i førstnævnte på 13 centimeter, imens der lidt syd for Mors var en dybde på 11 centimenter. 

Midt- og Vestjyllands Politi, der dækker Mors og Thy, opfordrer dermed også borgerne til at overveje, om det er nødvendigt at køre ud. 

Her søndag formiddag er det især det midt- og østjyske, der er hårdt ramt af snevejret. 


Se video: Slukningsarbejde fortsætter efter vild brand i ejendom

Opdateret klokken 12.50 med udtalelser fra vagtchef hos Nordjyllands Politi Karsten Højrup.

Ved 4.30-tiden fik Nordjyllands Beredskab en melding om et overtændt stuehus på Munkedalsvej ved Rakkeby lidt syd for Hjørring.

Det melder Nordjyllands Beredskab på X.

Station Hjørring ankom først til branden på landejendommen, før St. Sindal, St. Løkken og St. Brønderslev også blev kaldt til som assistance. 

Klokken 9.20 meldte Nordjyllands Beredskab, at de var færdige på stedet, og at de fleste biler er returneret til stationerne.

De holder dog på stadig på stedet med brandvagt.

Senere kunne vagtchef ved Nordjyllands Politi fortælle, at der stadig er slukningsarbejde i gang.

- Det er en langvarig slukning, og de er ikke færdige endnu. Det er også fordi, at de gør det på en måde med øje på sporsikring. Det kommer til at tage et par timer endnu. Der er afspærret, og der vil blive foretaget brandundersøgelse, lyder det fra Karsten Højrup. 

Endnu vildere end først ventet – kæmpe snevejr på vej

DMI opjusterer det varsel om kraftigt snevejr, som de tidligere lørdag sendte ud.

Først hed det sig, at der kunne falde op til 20 centimeter sne fra søndag nat til søndag eftermiddag, men nu har DMI opjusteret.

I det nye varsel fra Dansk Meterologisk Institut hedder det nu, at der kan falde helt op til 30 centimeter sne i dele af Nordjylland søndag. Det drejer sig i særdeleshed om de tre himmerlandske kommuner, Thisted og Morsø Kommuner, mens også dele af Aalborg Kommune kan blive ramt af det kraftige snevejr.

- Det kan blive ret heftigt, siger Lars Henriksen, der er vagthavende meteorolog hos DMI til TV Midtvest.

Som det ser ud lige nu, er det især i et område fra indsejlingen til Limfjorden og mod sydøst til Århus, hvor man kan forvente de største snemængder, stedvist op mellem 20 og 30 centimeter sne. I den resterende del af varslingsområdet kan der stedvis falde 15 til 20 cm sne.

I forbindelse med opjusteringen har DMI også hævet varslet fra at være et risikovarsel til nu at være et reelt varsel om farligt vejr.

Mere sne på vej: DMI varsler om kraftigt snefald i Nordjylland

Den kolde og vinterlige vejrtype fortsætter weekenden over, og der vil fortsat komme snebyger.

De seneste dage har budt på regulært vintervejr over Nordjylland med sne og snebyger mange steder samt tocifrede frostgrader.

Flere steder i landsdelen er der faldet mere end 10 centimeter sne i løbet af denne uge, og nu er der med al sandsynlighed mere sne på vej.

Det er særligt fra natten til søndag og frem til søndag eftermiddag, at der kan komme kraftigt snefald i dele af Nordjylland.

Der er en risiko for, at snebyger stedvis kan blive så kraftige, at der henover 6 timer samlet set kan komme op mellem 15 og 20 centimeter sne. Hvis der kommer så meget sne, rammer det inden for kriteriet kraftig snefald, hvilket er mere end 15 centimeter sne på 6 timer.

Ifølge DMI er det kun det nordligste Vendsyssel, som ikke bliver ramt af det kraftige snefald, mens resten af Nordjylland altså på ny kan blive klædt i hvidt.

Nordjyde slår ny danmarksrekord i 24 timers løb

 Nordjyde slår ny danmarksrekord i 24 timers løb

En ny nordjyde viser sig frem i ultraløb.

I hård vind og kraftigt nedbør ved VM i 24 timers løb i Taipei blev der natten til lørdag sat ny danmarksrekord.

Landsholdsdebutanten Katja Lykke fra Hadsund blev ikke generet mere af de hårde forhold, end at hun kunne løbe i mål i ny dansk rekord i 24 timers løb i den taiwanesiske hovedstad.

Ikke alene klarede Katja Lykke at løbe hurtigere end nogen dansker før hende, men hun kunne også tage fra VM med en fjerde plads.

En anden nordjysk ultraløber, Stine Rex, deltog også ved VM. Hun løb en femte plads hjem.

Pirates hænger fast i toppen, mens White Hawks kryber under stregen

En sikker sejr og et knebent nederlag blev det til, for de to nordjyske ishockeyhold.

Der var både nordjysk jubel og nordjysk skuffelse efter fredagens kampe i den bedste danske ishockeyrække.

Fredag aften var både Frederikshavn White Hawks og Aalborg Pirates i kamp på hjemmebane, men det var kun topholdet fra Aalborg Pirates, der kunne fornøje sit hjemmepublikummet med en sejr. I Frederikshavn indkasserede White Hawks nemlig endnu et nederlad – nummer 13 i denne sæson.

I Aalborg tog Pirates mod Esbjerg Energy og her vandt hjemmeholdet med 6-3, og dermed fortsætter Aalborg Pirates med at være helt i toppen. Efter 24 kampe er de kun ét enkelt point efter Herning Blue Fox, der ligger nummer et.

Netop topholdet mødte Frederikshavn White Hawks, og selvom høgene er kommet bedre med efter en katastrofal sæsonstart, så kunne de ikke holde topholdet fra fadet, men et spinkel 0-1 nederlag kunne de holde det til. Nederlaget betyder for White Hawks, at de nu ligger sidst i Metal Ligaen med samme antal point som Rødovre Mighty Bulls. White Hawks kan dog tryste sig med, at de har spillet en kamp mindre end Rødovre.

Hobro IK tager vigtig sejr på udebane

Hobro IK har budt på mange positive overraskelser i efteråret.

Og her til aften hev de endnu tre point med hjem, da de vandt 1-0 over AC Horsens på udebane.

Det var Muamer Brajanac, der i 55. minut sendte bolden i målet.

Resultatet betyder, at Hobro IK nu placerer sig på en delt tredjeplads med Vendsyssel FF.