Seneste nyt

fra Nordjylland

Vild bilbrand i Aalborg

Hvis man slentrede forbi Streetfood på Skudehavnsvej i Aalborg ved 16-tiden mandag eftermiddag, kunne man måske få et lille chok. 

En bil var nemlig gået i brand, og der var godt gang i den. 

Og flere har da også lagt mærke til branden i bilen, der var parkeret i vejkanten, blandt andet hos medlemmerne i Vestbyens Venner på Facebook. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nordjyllands Politi og Nordjyllands Beredskab var der også til stede, så der kunne komme ro på situationen. 

Politiet nedtoner dog situationen. 

- Vi er til stede, men der er ikke så meget i det, lyder det beroligende fra vagtchefen hos Nordjyllands Politi. 

Nye faciliteter for gangbesværede ved Råbjerg Mile: Der bliver lagt køreplader ud

Køreplader er mandag blevet lagt ud ved Råbjerg Mile. Det skal sikre, at gangbesværede også kan få en god naturoplevelse. 

- Det er for, at handicappede, svagt gående, folk med barnevogne og kørestolsbrugere kan komme op i Råbjerg Mile. Det er dem, vi gør det her for, siger Mikael Olesen, der er skovarbejder hos Naturstyrelsen.

Initiativet har mere end 15 år på bagen ifølge Mikael Olesen, og hvert år er det en succes.

- Det er blevet taget rigtig godt imod. Der er nogle, der fra barnsben har drømt om at komme derop. De har siddet og grædt, når de kom derop, fordi de har aldrig nogensinde forestillet sig, at de havde mulighed for at komme op til Råbjerg Mile, siger Mikael Olesen og fortsætter: 

- Det er Naturstyrelsen, der hvert år tager stilling til, om kørepladerne skal lægges ud. 

Nordjysk virksomhed tilbagekalder produkter efter uheldigt fund

En sundhedsmæssig risiko kan ikke udelukkes, lyder det.

Aurion A/S, der er beliggende i Hjørring, har i dag valgt at tilbagekalde en række produkter. Det skyldes et fund af pesticidet chlorpyrifos i virksomhedens økologiske quinoa.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Kassér eller levér det tilbage til butikken, hvor det er købt, lyder rådet til borgerne, der har puttet quinoaen i indkøbskurven.

"Produkterne tilbagekaldes, idet indholdet af pesticidet chlorpyrifos ikke må forefindes i produkterne. En sundhedsmæssig risiko kan derfor ikke udelukkes. Det afgørende er, at forbrugerne ikke har et højt indtag af pesticider igennem længere tid. Det er nemlig ikke det enkelte måltid, der er afgørende, men derimod indtag over længere tid. Forbrugerne vil derfor ikke opleve akutte symptomer, skriver styrelsen".

Produkterne sælges i helsekostbutikker, gårdbutikker, dagligvarebutikker, specialvareforretninger og via webshops. Se hvilke produkter, der er tale om her.Politi er forberedte: Giver status på weekenden før uge 29

Nordjyllands Politi melder om en rolig start på den såkaldte Hellerup-uge i Skagen, hvor folk fra hele landet blandt andet er valfartet til den nordjyske by for at feste.

- Vi har ikke haft nogle nævneværdige episoder, fortæller Philip Larsen, der er politikommissær hos Nordjyllands Politi.

Begyndelsen på Skagen-ugen plejer ellers at være garant for episoder med vold, stoffer og parkeringsbøder. 

Det har også fået den nordjyske politikreds til at opruste på mandskabet både til lands og til vands.  

Der er både etableret en lille pop-up politistation og en båd, der følger med fra søsiden, som skal sikre, at alt sejlads foregår sikkert. 

- Vi forventer, at der kommer til at ske noget af det samme som i de forgangne år og har derfor opnormeret og sørget for, at vi har en stor tilstedeværelse både uniformeret, civilt og fra vandsiden, siger Philip Larsen. 

Fik kraniebrud efter overfald - nu er gerningsmand varetægtsfængslet

Cirka klokken 17 søndag begik en 41-årig mand et meget alvorligt overfald på et 50-årigt offer på Lindholm Station, og det sender ham nu bag tremmer i fire uger. 

Den 41-årige er nemlig blevet varetægtsfængslet i et grundlovsforhør. Det fortæller anklager Marie Stigaard. 

Grundlovsforhøret skete bag lukkede døre, så det er begrænset, hvad hun kan fortælle om det, men anklageskriftet løfter lidt af sløret for det. 

Gerningsmanden er blevet sigtet for at have udøvet et legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter.

Af anklageskriftet fremgår det, at den 41-årige mand skubbede offeret, som faldt til jorden. Herefter slog han forurettede med knyttet hånd, trampede og hoppede på ham, hvilket forårsagede stor skade på offeret.

Den 50-årige har pådraget sig blødninger, samt et kæbe- og kraniebrud, og han er stadig i alvorlig tilstand efter overfaldet. 

Det var et tip, der blev afgørende i sagen og gjorde, at Nordjyllands Politi fandt frem til manden. Politiet spærrede efter hændelsen store dele af området af omkring Lindholm Station, hvor også hundepatruljer var på stedet. 

Voldelig episode i Hellerup-ugen var dråben: Campingplads sætter aldersgrænsen op

Voldelig episode i Hellerup-ugen var dråben: Campingplads sætter aldersgrænsen op

Den nordjyske campingplads First Camp i Skagen har i år sat aldersgrænsen for campister op efter mange år med larm, konflikter - og sidste år også vold. 

Aldersbegrænsningen er ændret fra 21 til 25 år.

Det var en episode sidste år, hvor en familiefar bad nogle unge fyre om at skrue ned for musikken klokken 04.00 om morgenen, der var rod til ændringen.

- Så de her unge fyre kyler en metalstol ind i det her telt. Manden får et stoleben i hovedet og får en kæmpe flænge i panden. Og så råber og skriger de unge af de her stakkels mennesker. Hele deres ferie var ødelagt, siger Tina Boelt Sørensen, der er destinationschef på First Camp i Skagen. 

Aldersbegrænsningen er ikke kun gældende i uge 29, men i hele juli måned i år. Herefter er 21-årige velkomne igen. 

Kiste med dyrebare fund spottet på strand

 Kiste med dyrebare fund spottet på strand

På en tur ved Danzigmand på Læsø faldt Anette Odmand Nielsen over en ganske anderledes fund.

Nemlig en kiste med en vielsesring og med 10-15 billeder af Veronika og Thomas. 

- Det var lidt mere spændende, end det jeg ellers var ude efter, fortæller Anette Odmand Nielsen og fortsætter:

- I den lille æske lå vielsesringen, og navnene Veronika og Thomas var indgraveret deri. 

Indgraveringen afslørede, hvornår de to personer blev gift. Du kan læse hele historien herunder:


Fræk tyv stjal designerlampe - genbesøgte gerningsstedet kort tid efter

En tyv med sans for kvalitetslamper fik natten til søndag ualmindeligt travlt. Efter personen havde neglet en udendørs PH-lampe på Jeckelsvej i Skagen, flygtede gerningspersonen nemlig hurtigt væk fra stedet.

Lokalpolitiet i Frederikshavn formoder, at tyven blev overrasket af alarmen, som begyndte at hyle i villaen. Trods det mulige chok valgte tyven alligevel at vende tilbage til fritidshuset.

Det var ejeren af huset, der konstaterede, at lampen var stjålet, da han kørte op til adressen, efter alarmen var gået. Her kunne han også se, at tyven havde forsøgt at rive yderligere en lampe ud af væggen.

Og det var netop dén, som tyven tilsyneladende ikke kunne få ud af tankerne. For personen valgte at vende tilbage og stjæle den dyre lampe, efter ejeren af huset var taget hjem igen. De to udendørs kobberlamper har tilsammen en værdi af 40.000 kroner.

- Vi hører meget gerne fra vidner, der kan have set noget, lyder det fra politikommissær Peter Skovbak, der er leder af Efterforskningscenter Frederikshavn.

Et vidne har allerede oplyst politiet, at vedkommende så en mørkklædt mand køre fra adressen klokken 04.51.

- Vi har en formodning om, at det er her, at gerningspersonen har stjålet den anden lampe, siger Peter Skovbak.

Politiet kan kontaktes på 114.


Nu sker det igen: Hærværk mod mange biler

I sidste uge blev en mand anholdt for en hærværksbølge mod utallige personbiler, hvor bilerne havde fået smadret ruder, og der blev stjålet flere genstande fra bilerne. 

Det har været på i alt fem rastepladser rundt om i Nordjylland, senest i Haverslev, men nu er der igen begået hærværk mod flere biler. Denne gang i Løgstør.

På en lidt længere strækning på Sønderport i byen kom der nemlig en anmeldelse ind ved midnatstid mellem fredag og lørdag, hvor der blev konstateret skader på en hel del biler . Det fortæller Anders Nielsen fra lokalpolitiet i Himmerland.

- Der er konstateret skader i form af buler på venstre side af køretøjerne og sidespejle, der var slået bagover. Og der skulle være 9-10 køretøjer, det er gået udover, så derfor tænker vi det som hærværk, fortæller han og fortsætter:

- Der er dog ikke blevet sigtet nogen i sagen endnu.Slipper vi for regnen mandag?

I løbet af weekenden er der over det meste af Nordjylland og Danmark kommet en ganske betragtelig mængde regn. 

Men mandag sætter gang i en ny uge, og denne dag ser ud til ikke at give alt for meget regn, selvom det har regnet meget natten igennem. 

- Vi kan se, at næsten alt regnvejret ligger herude over Kattegat - det går selvfølgelig ud over Kattegatøerne nu, men har næsten sluppet kysten her omkring klokken 8, fortæller Jens Ringgård fra TV 2 Vejr. 

- Og så står den altså på, at der kommer opklaring og plads til solskin.

Der kommer dog mindre regnbyger ind over det nordjyske i løbet af dagen, mens temperaturen bliver op til 19-20 grader.

Og selvom det mandag ser ud til, at vi i det nordjyske slipper for regnen, faldt der en hel del millimeter i Skagen søndag. 

Her var Verdensballetten på besøg, og her kæmpede man en brav kamp med regnen. Ballerinaen smed danseskoene for at danse svanesøen, og flere gange undervejs blev scenen rengjort for vand. 

Du kan se billeder fra det herunder: