LIGE NU:

Nordjylland et forsøgsområde

Det er ikke første gang, at Nordjylland er blevet udpeget til rollen som energipolitisk losseplads og forsøgsområde. For syv år siden forsøgte præcis de samme embedsmænd fra Eneristyrelsen nemlig at placere et lager for Co2 i Jammerbugt Kommune uden en forudgående politisk debat

I 2008 gik det pludselig op for en række landmænd nær Arentsminde, at deres ejendomme var udpeget til at rumme et kæmpestort Co2-lager. Energistyrelsen og Vattenfall gik næsten uden varsel i gang med undersøgelser af undergrunden.

- Jeg oplevede dem som en flok konger, der regnede med, at vi bare makkede ret, men vi fik heldigvis organiseret en modstand, siger Asger Møller Madsen, der var en af initiativtagerne.

Den tidligere landmand fra Brovst opfordrer nu modstanderne af skifergas til at følge Co2-modstandernes eksempel og kæmpe imod med næb og klør.

- Søg om aktindsigt og forlang at få alt at vide - det er den eneste måde man kan råbe politikerne op på. Det er altså ikke Energistyrelsen, der bestemmer i landet her, siger Asger Møller Madsen.

Efter tre års indædt kamp lykkedes det modstanderne af Co2-lageret ved Arentsminde at få projektet skrinlagt i hvert fald foreløbigt. Asger Møller Madsen håber, at det samme sker for prøveboringerne efter skifergas.

- Vi skal ikke have det skidt her i Jammerbugt Kommune, hvis det står til mig. Jeg er parat til at gå imod min partiformand Lars Løkke Rasmussen og tage de tæv der kommer, siger Asger Møller Madsen, der repræsenterer Venstre i Jammerbudt Kommunes byråd.

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

040620 Hanstholm Havn

Havnestrid om industrispionage: Hanstholm Havn politianmelder tidligere salgschef

PH 260221 Skoler klar til test Still

play Skoler gør klar til test: - Hvis man ikke bliver testet, medfører det fravær

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

Til forsiden

Til forsiden