LIGE NU:

Vred borgmester: Det vil vi ikke finde os i

En vred Birgit Hansen (S) indkalder i eftermiddag til krisemøde, efter Total til morgen blev påbudt at stoppe prøveboringen efter skifergas blot halvandet døgn efter, de gik i gang.

Protester, demonstrationer og en voldsom folkelig modstand mod prøveboringen efter skifergas ved Dybvad accelerer i dag, efter Energistyrelsen i morges påbød Total at stoppe arbejdet, fordi det franske firma har brugt et kemikalie, som man ikke har tilladelse til.

Det drejer sig om produktet Null Foam, som ikke er nævnt i den VVM-redegørelse, som Frederikshavn Kommune fik udarbejdet forud for prøveboringerne.

Det får borgmester i Frederikshavn Kommune op i det røde felt, og nu har hun indkaldt til krisemøde i eftermiddag.

- Det her er en meget alvorlig sag. De (Total, red.) hævder, at de troede noget andet, men det er ikke begreber, man skal arbejde med i sådan en sag, siger Birgit Hansen til TV2/Nord.

- Det vil vi simpelthen ikke finde os i, så jeg har indkaldt til krisemøde i eftermiddag, hvor vi skal diskutere sagen. Vi skal tilbage til staten og snakke med dem om de fremtidige boringer. Det er vigtigt, at vi sikrer, at aftalerne og tilladelserne bliver overholdt, siger borgmesteren.

TV2/Nord følger sagen.