Foto: Ivan Hansen

Debat skal være kort og saglig

Der er lang leveringstid på en tredje bilforbindelse over Limfjorden. Faktisk tager det ifølge de kloge seks-syv år at bygge en bro eller en tunnel, der kan aflaste de to nuværende flaskehalse. Kombinerer man den viden med bevidstheden om, at trafikken vil stige, stige og stige de kommende år, så kigger vi ind i en dyster fremtid.

Det går ganske enkelt galt, hvis vi ikke gør noget nu. Altså ikke som i næste valgperiode eller engang i sommeren 2016. Vi kan vælge mellem at gøre noget. Eller vente på at det hele går i står. Eksperterne siger, det vil ske omkring 2020.

På TV2/Nord har vi den seneste uge dokumenteret, at trafikproblemerne hen over Limfjorden har nogle voldsomme konsekvenser. Det driller erhvervslivet, det driller den enkelte privatbilist.

Det er skidt for kulturen, for væksten, det er skidt for miljøet – tænk på hvor mange tusinde liter brændstof, der hvert år fyres af til ingen verdens nytte, mens vi sidder og venter. Den dårlige nyhed er: Vi ved katastrofen kommer. Den gode nyhed er: Vi kan nå at gøre noget ved det. Hvis altså vi gør noget nu.

Skal det være en bro? Skal det være en tunnel? Skal det være over Egholm?

Eller skal det ikke? Det skal politikerne afgøre efter råd fra eksperter og debat med borgerne. En løsning, der gør hver eneste nordjyde glad og tilfreds findes næppe. Derfor giver det ikke mening at trække debatten om, hvor og hvordan forbindelsen skal bygges, i langdrag. Lad os få en kort, intens, saglig debat.

Lad os derefter træffe en beslutning. Og få spaden i jorden.