Foto: TV2 Nord

Er du den store mester?

Henriette har en drøm. Hun vil gerne være bygningsmaler. Michael vil være tømrer. Kasper ville give nærmest hvad som helst for en læreplads som mekaniker. Og Dennis har formentlig aldrig smilet bredere, hvis det lykkes ham at komme i lære som elektriker. Og så har vi slet ikke været forbi Morten, som gerne vil være teknisk designer.

De fem unge er en del af en kedelig statistik. De er motiverede. De har kompetencerne. De har drømmen, viljen og evnen. Men de har ingen læreplads. Og dermed deler de skæbne med hundredvis af andre unge nordjyder, der bare står og venter i livets startboks.

Det skal vi gøre noget ved. På TV2/Nord kan vi desværre ikke uddanne tømrere eller mekanikere. Men vi kan slå et slag for Henriette, Michael, Kasper og de andre. Det gør vi i løbet af den næste uge. Her vil vi gøre hvad vi kan for at finde en plads til de fem håbefulde. Selvfølgelig med det formål at hjælpe lige præcis de fem. Men bestemt også med den ønskelige sideeffekt generelt at gøre opmærksom på problemet.

Derfor denne opfordring: Tjek lige ordrebøgerne én gang til og se, om ikke der i lige præcis din virksomhed skulle være plads til et ungt menneske, der gerne vil noget og kan noget. Om få år er billedet det modsatte. Så er det de unge, der kan vælge og vrage.

Mon ikke de vælger dem først, der gav en hånd da det gjaldt?