Seneste nyt:

Studerende er mere værd end penge i banken

Aalborg har de senere år markeret sig som en studieby, der ikke er til at komme uden om. Det vidner antallet af studieretninger og –pladser om. Udvalget og volumen er større end nogensinde.

Aalborg har de senere år markeret sig som en studieby, der ikke er til at komme uden om.

Det vidner antallet af studieretninger og –pladser om. Udvalget og volumen er større end nogensinde.

Man kunne have frygtet, at det havde medført kaotiske forhold på det aalborgensiske boligmarked med hundredvis af nye studerende uden tag over hovedet.

Men nej. Det er ikke sket. Der er stadig nogle enkelte af de tusindvis af nye studerende der her snart midt i oktober bor på en campingplads, og for hver enkelt er det selvfølgelig et problem.

Men helt overordnet må man tage hatten af for, at det er lykkedes at udvide antallet af boliger til studerende i samme takt – godt og vel endda – som antallet af studerende.

Det er godt at bo godt. Derfor er en stor boligmasse af passende kvalitet og størrelse og med en passende pris og beliggenhed helt afgørende for, at Aalborg også i fremtiden kan spille en afgørende rolle på det danske uddannelsesmarked.

På den måde aftvinger det respekt, at Aalborg har været i stand til at absorbere de mange nye studerende. Det skyldes intet andet end rettidigt omhu, og man kan glæde sig over, at byggeriet af ungdomsboliger fortsætter. Også næste år er der indvielser af nye lejligheder til studerende.

Men stop engang. Hvorfor er det så vigtigt at tiltrække studerende? Det er vigtigt, fordi de går i byen her. Får kærester her. Får gode oplevelser her. Får et netværk her. Og det ender i mange tilfælde med, at de får job her. Køber hus her. Går i teatret og bliver fodboldtrænere her.

Et stærkt studiemiljø er ganske enkelt fødekæden frem mod et endnu stærkere Nordjylland anno 2020 og 2030. Det er bedre end penge i banken.
 


Media Drop 280522 2079 ampe

play Aalborg Karneval slår rekord i antal af deltagere

040321 Thy rock fra MidtVest Still

En måned før festival mangler halvdelen af de frivillige: - Det ser rigtig slemt ud

280522 Oke køres ud fra værftet

Den historiske kutter Oke er klar til en ny sæson

JHP_3214

gallery Fem anmeldelser om voldtægt til karneval i Aalborg

Media Drop 280522 2079 ampe

play Aalborg Karneval slår rekord i antal af deltagere

040321 Thy rock fra MidtVest Still

En måned før festival mangler halvdelen af de frivillige: - Det ser rigtig slemt ud

Til forsiden

Til forsiden