LIGE NU:

Tredje Limfjordsforbindelse nu!

Nordjylland lider af en forsnævret kranspulsåre. Der skal en bypass-operation til. Og som det er i den medicinske verden: Den slags skal man ikke gå med for længe. Der skal handling til nu. Det handler selvfølgelig om forbindelsen over Limfjorden.

Vi skal have en tredje forbindelse, og det kan kun gå for langsomt.

I årevis har nordjyderne og vores gæster spildt tusinder og atter tusinder af timer på at sidde og vente. Brændt benzin af til ingen nytte. Kommet for sent, brændt aftaler af og mistet kunder. For slet ikke at tale om de ulykker, der er sket som følge af at trafikken pludselig går i stå. Alt sammen fordi kapaciteten over Limfjorden er alt, alt for lille.

Den mindst bule i en kofanger – og det hele går i stå. Det mindste vejarbejde. Der skal ingenting til. Så holder vi der igen. Og venter.

Derfor er det godt, at stærke kræfter nu arbejder på at få skabt endnu en kontakt mellem Vendsyssel og verden. Det skal selvfølgelig ske i pagt med naturen og de mennesker, der bor her på egnen. Men selv om nogen ikke vil bryde sig om linjeføring, arkitektur eller andre fysiske elementer ved byggeriet, er der ingen vej uden om. En luftbro er jo ikke et alternativ.

Vi er nødt til at have en færdselsåre, der kan afvikle den trafik, vi alle sammen er så afhængige af. Erhvervsliv, kultur, private.
En ny bro, tunnel – eller begge dele i kombination. Det er ikke det afgørende. Det afgørende er, at vores landsdel bliver hjulpet af med den forsnævrede kranspulsåre, inden det bliver til en blodprop.

Hvor længe skal vi vente?