LIGE NU:

Nørlev Strand overlevede Helga

Stormen Helga var på forhånd frygtet hos sommerhusejerne på Nørlev Strand, men 2015’s femte storm fik ingen sommerhus på samvittigheden.

I søndags var det stormen Gorm, og i dag var det så Helgas tur til at ruske godt rundt i sommerhusene på Nørlev Strand. Helga var på forhånd spået at ramme Nordjylland hårdt, og det fik de hårdt prøvede sommerhusejere til at sætte ekstra halmballer ned på stranden som beskyttelse.

- Så lang tid halmballerne står der, og ikke bevæger sig rundt, så går det, siger Otto Dan Houmann Jensen, der selv har et sommerhus i forreste række

Omkring klokken ni spillede Helga med musklerne, og det tiltrak stormturister til stranden.

- Vi er ude for at se lidt om, hvordan det ser ud i virkeligheden. Det er lidt spændende at komme ud at se her på kanten af Vendsyssel, siger Ole Jørgensen, der havde taget turen fra Hjørring.

Der kan komme mange storme i december endnu, der kan komme mange storme i januar endnu, så jeg ser gerne, foråret nærme sig, og at vi så stadigvæk har det hele

Hos de lokale beboere var der ingen tvivl om, at Helga var en hårdere storm end Gorm, men efter en lille håndfuld timer kunne sommerhusejerne ånde lettet op.

- Det er dejligt at overleve to storme, men prøv lige at se. Vi har den 4. december, og hvis vi lige tænker lidt tilbage. Der kan komme mange storme i december endnu, der kan komme mange storme i januar endnu, så jeg ser gerne, foråret nærme sig, og at vi så stadigvæk har det hele, siger Otto Dan Houmann Jensen.