LIGE NU:

Nick Vejle efter afgørelse i Højesteret: - Det er dejligt at få sagen afsluttet

Forsvarer siger, at dommen har stor betydning, for nu får Nick Vejle den oprejsning, han har søgt efter.

- Jeg har det godt. Meget godt. Det er dejligt at få sagen afsluttet. Det betyder, at det nu er ovre. Der er ikke mere nu. Det er det vigtigste for mig, siger en glad Nick Vejle efter dagens afgørelse i Højesteret, som stadfæstede landsrettens afgørelse.

Video: Nick Vejle om afgørelsen

quote Jeg har det godt. Meget godt. Det er dejligt at få sagen afsluttet. Det betyder, at det nu er ovre.

Nick Vejle, efter afgørelsen i Højesteret

Det betyder, at den tidligere pumpemand nu får tilkendt den erstatning, som han har kæmpet for, efter han i 2014 forsøgte at redde to fiskere ud af et lastrum på en fiskekutter fyldt med farlige gasser. De to fiskere døde, og Nick Vejle fik en permanent hjerneskade.

En lang kamp

Nick Vejles forsvarer er også yderst tilfreds med dagens afgørelse.

- Jeg er rigtig, rigtig glad og lettet over, at vi får denne afgørelse. Jeg er meget tilfreds med, at den bliver stadfæstet. Det er jo en lang kamp, vi har været igennem. Det er tre instanser, så det er jo kulminationen på et langt forløb, og jeg er meget tilfreds, siger Nick Vejles forsvarer i sagen, Marianne Fruensgaard.

quote Jeg er fuld af beundring over, hvordan han har tacklet sin situation. Og derfor har det så stor betydning for os, at vi kan gå herfra med det rigtige resultat efter vores opfattelse.

Marianne Fruensgaard, forsvarer for Nick Vejle

I dommen fra Højesteret slåes det fast, at Nick Vejles daværende arbejdsgiver Grenaa Lossekompagni burde have oplyst ham, der ikke havde noget forudgående kendskab til fiskeri og havnearbejde, om den meget betydelige fare, der kan være ved at gå ned i lastrummet på en kutter, og have instrueret ham om ikke at gøre det.

Video: Marianne Fruergaard om afgørelsen og sagens forløb

- Denne dom har rigtig stor betydning for Nick. Det at han ikke har gjort noget forkert, men også at han skulle have været instrueret om forholdene i fiskekutteren, er den oprejsning, han har søgt efter. Alle er enige om, at det her er en speciel sag. Og det har også været specielt for mig at komme til at kende Nick. Jeg er fuld af beundring over, hvordan han har tacklet sin situation. Og derfor har det så stor betydning for os, at vi kan gå herfra med det rigtige resultat efter vores opfattelse, siger Marianne Fruensgaard.