Der var dømt fredagsfest til Tall Ships Races

Fredagen har budt på bedre vejr, end torsdagen gjorde, og det passer godt ind til fest og glade dage på havnen.

Der var dog også godt proppet til Tobias Rahim koncerten torsdag, hvor det forlyder, at mere end 50.000 dukkede op for at høre kunsteren.

Igen fredag er der god stemning på havnefronten ved Slotspladsen og fyldt med mange mennesker, hvor Fyr Og Flamme spiller klokken 21.

- Der er mange mennesker og fantastiske skibe derude, vi er bare glade, siger Kenn.

Med sig har Kenn sin søn Sebastian, og det kræver lidt ekstra at skulle være med dem til fest på havnen.

- Det er sjovt nok, men stemningen er god hernde, så det opvejer lidt for, at man er afsted med sine forældre. Ej, der er god stemning og god musik, så det er pissefedt, siger han.

Fest for besætningerne

Tidligere på dagen fredag var besætningsmedlemmerne ude og gå parade gennem Aalborgs gader, og fredag aften betyder ligesom for mange gæster på havnen til Tall Ships Races fest.

Det foregår i Nordkraft, hvor de var budt på mad og drikke, hvor der senere kommer en DJ, som spiller op til fest.

Dog er der restriktionerne på, hvor meget de unge mennesker må drikke til festen. Alle under 18 år må ikke drikke alkohol, og alle over 18 år får maksimum serveret tre genstande.

- Vi skal nok ud og fejre alle dem, som har fået nogle præmier, og så bare ud og hygge os og møde nogle nye mennesker, siger Rasmus Juul Lemann.

Se billeder fra dagen på havnen:

Frivillige tjener penge til klubkassen

Den lokale bowlingklub Stenhuset Aalborg er også en del af festen – men de står på den anden side af baren.

De langer nemlig kolde fadøl og sodavand over disken til de mange, glade gæster på havnen, og pengene bruges til at holde klubben kørende.

- Hvis ikke man melder sig som frivillig, når man er her, så er der bare ikke nogen penge at komme efter, når vi er ude at spille kampe, siger Patrick Levisen.

Pengene, der bliver tjent, går blandt andet til kampgebyrer og leje af baner. En af de glade gæster, der betaler til at holde klubben kørende, er Henrik.

- Tall Ships Races er det bedste i hele verden, og jeg kommer igen næste år, siger han.

Byens barer får også glæde af eventet

Da Tall Ships Races sidst var på besøg i Aalborg i 2019, tjente barerne og restauranterne 51 millioner kroner. Med de mange mennesker i år er der godt mulighed for endnu en god indtjening.

Hos John Bull Pub tæt ved havnen er man da heller ikke ligefrem utilfreds med, hvordan det går indtil videre med salget.

- Sommeren er der, hvor vi har mest travlt, men det her giver selvfølgelig noget helt ekstra. Det er ikke hver weekend, der er samlet så mange mennesker, og det har vi glædet os til, siger Nicolas Hjortshøj, der er manager hos John Bull Pub.

Alle mand er også kaldt på arbejde hos John Bull Pub for at servere de ekstramange gæster, og gæsterne er også begejstret for Tall Ships Races arrangementet.

- Det er hyggeligt. Man møder en masse mennesker, som man har kendt førhen, som man måske ikke har set i flere år, og prøv at mærke stemningen, skibene og det hele – det kan da kun være en succes, lyder et fra en af gæsterne på John Bull Pub.

Se hele fredagens udsendelse fra Tall Ships Races:Tall Ships Races 2022

Tall Ships Races

play Tall Ships Races 2022: Næsten 700.000 nød de gamle sejlskibe og koncerterne

40_percent

play 40 træskibe forlader Limfjorden: - Tak for denne gang, Aalborg

def_thumb,50_percent

gallery Eventchef efter succesfuldt Tall Ships Races: Håber skibene kommer tilbage om 4-5 år

def_thumb,50_percent

play 21 mand knokler løs: Om få timer skal Danmarks største festfyrværkeri være klar

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland