Tall Ships Races er for alvor skudt i gang

Selvom det var onsdag, at Tall Ships Races officielt startede, så var torsdag dagen, hvor det for alvor gik i gang, og hvor mange mennesker var mødt op for at se de flotte, store træskibe.

1500 besætningsmedlemmer, 40 skibe og flere hunredetusinde besøgende. Sådan er det at være til Tall Ships Races i Aalborg.

Det er for mange unge mennesker en stor og lærerig oplevelse at være en del af et skib under arrangementet.

- Vi har skullet indgå i madlavning, rengøring og også i selve sejladsen af skibet, hvor vi skulle sætte sejl og hjælpe med at holde os på rette kurs, siger Andreas Bjerre Mentz, som er trainee på LOA-skibet.

quote Vi er her for at mærke musikken, smage lidt på øllene og se de gode sange

Tobias Hjortholm

Og så giver det desuden også nogle helt stærke fællesskaber med mennesker, man enten kendte eller ikke kendte i forvejen.

- Det er noget af en oplevelse at dele sammen, selvom vi boede tæt på efterskolen, men der er ikke meget plads på et skib, så vi er blevet noget tættere, siger Theodore Ramsing, som også er trainee på LOA-skibet.

Hvad er Tall Ships Races?

Tall Ships Races er en kapsejlads mellem forskellige havne verden rundt.


Kapsejladsen finder sted hvert år, og flere gange har Aalborg været en af de byer, som får besøg.


Traditionen startede i 1956, og siden er Tall Ships Races vokset til et kæmpe event – med flere end 40 sejlskibe fra hele verden og deltagere fra over 30 forskellige nationer.


Hvert år får unge mennesker mulighed for at sejle med i kapsejladsen på de mange skibe for at få et indblik i den maritime verden og få en oplevelse for livet.


Tall Ships Races er ikke kun en kapsejlads – det er også en folkefest, der nu for sjette gang samler flere hundrede tusinde mennesker i Aalborg – for at se de forskellige skibe, og for at deltage i de mange gratis koncerter og ikke mindst det store fyrværkeri, der runder festlighederne af lørdag aften.


50 gratis koncerter

Det er ikke kun skibe, der trækker publikum til – kolde fadøl og 50 gratis koncerter er også en del af Tall Ships Races-arrangementet.

- Vi er her for at mærke musikken, smage lidt på øllene og se de gode sange, der er i Aalborg i dag, siger Tobias Hjortholm.

Det er blandt andet kunsteren Calby, som har lavet hittet “Burnout”, der skal optræde på scenen ved Slotspladsen.

- Det virker som et hyggeligt arrangement, og jeg tror, det bliver godt, siger Mik Thyby ‘Calby’.

Publikum er også helt klar til at høre Calby spille, og de bliver nok også lidt længere end det.

- Det er et rigtig godt arrangement, som vi gerne støtter op om, og så bruger vi gerne en torsdag aften på det, Lone Gyde.

TALL SHIPS RACES 2022

  • TV2 Nord sender live fra Tall Ships Races på Salto flere gange om dagen.
  • Hver aften 19.45 sender TV2 Nord direkte fra begivenhederne med to programværter, Caroline Monin og Julie Schou Nielsen.
  • Det er sjette gang, Aalborg er vært for The Tall Ships Races. Byen har tidligere været vært i 1999, 2004, 2010, 2015 og 2019.
  • 40 af verdens smukkeste sejlskibe lægger til kaj i Aalborg fra 4. til 7. august.
  • Der er cirka 1.500 besætningsmedlemmer med på skibene.
  • Aalborg Kommune har sendt 100 unge trainees med fra Antwerpen til Aalborg. Det er lykkedes med hjælp fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers fond, Den Danske Maritime Fond, Hempel Fonden og Dampskibsselskabet Norden A/S.
  • Aalborg forventer omkring 750.000 besøgende under The Tall Ships Races 2022.
  • I 2022 besøger The Tall Ships Races følgende byer: Esbjerg, Harlingen i Holland, Antwerpen i Belgien, inden de slutter i Aalborg.

    Kilde: Aalborg Kommune

Gæsterne er klar

På havnen i Aalborg var der tidligere på dagen også mødt mange mennesker op i alle aldre for at nyde stemningen, musikken og de kolde drikkevarer.

Selvom vejret ikke var, hvad man kunne håbe på, så var det altså glade gæster, TV2 Nord mødte på havnen, da Ericka Jane spillede på scenen på Slotspladsen.

- Jeg synes, der er fantastisk stemming med alle skibene, live-musikken er gratis og kolde fadøl, siger Jonas Kjeldgaard.

Hør, hvad gæsterne synes er så godt ved Tall Ships Races-arrangementet:

Frivillige er afgørende

De mange frivillige hænder, der hjælper til under Tall Ships Races er altafgørende for arrangementet.

Det er næsten alt fra A til Z, som de frivillige hjælper til med, og en af dem er Vivi Markbjerg, som er forbindelsesofficer til Tall Ships Races.

- Vi skal gerne hjælpe alle steder, vi kan – særligt når der er så mange, der er med på skibene. De skal have noget hjælp, og det kan kaptajnerne og de andre besætningsmedlemmer ikke klare alene, siger hun.

Vivi Markbjerg mødte allerede ind mandag for at hjælpe, men det er slet ikke et problem at bruge de mange, mange timer, der bliver brugt på det i løbet af ugen.

- Man kan ikke lade være med det, man bliver grebet af det. Det er så spændende, sjovt og skægt, og du møder så mange forskellige mennesker, siger hun.

Se hele aftenens udsendelse fra Tall Ships Races:


Tall Ships Races 2022

Tall Ships Races

play Tall Ships Races 2022: Næsten 700.000 nød de gamle sejlskibe og koncerterne

40_percent

play 40 træskibe forlader Limfjorden: - Tak for denne gang, Aalborg

def_thumb,50_percent

gallery Eventchef efter succesfuldt Tall Ships Races: Håber skibene kommer tilbage om 4-5 år

def_thumb,50_percent

play 21 mand knokler løs: Om få timer skal Danmarks største festfyrværkeri være klar

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland