Eventchef efter succesfuldt Tall Ships Races: Håber skibene kommer tilbage om 4-5 år

Hvis det står til eventchef Søren Thorst bliver det ikke sidste gang, der har har været Tall Ships Races i Aalborg.

Efter tre dages festivitas slutter Tall Ships Races 2022 store program af klokken 23:15, når danmarkshistoriens største festfyrværkeri fyres af fra Limfjordsbroen.

3500 stykker fyrværkeri fyres af over 17 minutter mens musik, der er komponeret specielt til fyrværkeriet, spilles i både Aalborg og Nørresundby.

Fyrværkeriet er kulminationen på tre dages fest hvor Aalborg Kommune, der står bag det gigantiske event, har forventet op mod 750.000 besøgende. Og ifølge eventchef i Aalborg Kommune Søren Thorst har Tall Ships Races anno 2022 været en stor succes.

- Jeg synes de er gået super fint. Vi har haft lidt regn, men ellers har vi været heldige med vejret. Vi har haft fantastiske koncerter og er meget tilfredse - der har været rigtig mange mennesker alle dage, fortæller Søren Thorst.

Se stort galleri fra Tall Ships Races sidste dag

Forventer 150.000 til fyrværkeri

Om besøgstallet ender på helt nøjagtigt 750.000 mennesker, ved ingen - besøgtallene er kvalificerede estimater lavet af Nordjyllands Beredskab - og på de første to dage har man estimeret omkring 380.000 mennesker. Hertil kommer så de mange tusind gæster, der har været omkring pladserne i Aalborg og Nørresundby lørdag - den helt store dag som kulminerer med festfyrværkeriet.

- Vi regner med at der kommer omkring 150.000 mennesker i aften og ser fyrværkerishowet, fortæller Søren Thorst som med sikkerhed kan konkludere, at der har været mange mennesker til Tall Ships Races.

- Jeg kan bare sige, at vi har haft rigtig mange mennesker og vi har haft en aften hvor der ikke kunne være flere, og så kan vi ikke bede om mere.

Tall Ships Races vender (formentlig) tilbage til Aalborg

I år var det sjette gang at Tall Ships Races lagde vejen forbi Aalborg. Sidste gang var i 2019 hvor Aalborg var starthavn for kapsejladsen. Og hvis det står til Søren Thorst, bliver det ikke sidste gang.

- Det tror jeg det gør (kommer tilbage til Aalborg red.). Vi er i god dialog med Sail Training International om det kan lade sig gøre og hvor lang tid der skal gå inden de kommer tilbage, lyder det fra Søren Thorst, der ikke tør sige noget med sikkerhed, men gætter på, at der går 4-5 år.


Tall Ships Races 2022

Tall Ships Races

play Tall Ships Races 2022: Næsten 700.000 nød de gamle sejlskibe og koncerterne

40_percent

play 40 træskibe forlader Limfjorden: - Tak for denne gang, Aalborg

def_thumb,50_percent

gallery Eventchef efter succesfuldt Tall Ships Races: Håber skibene kommer tilbage om 4-5 år

def_thumb,50_percent

play 21 mand knokler løs: Om få timer skal Danmarks største festfyrværkeri være klar

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland