Tall Ships Races 2022: Næsten 700.000 nød de gamle sejlskibe og koncerterne

Nordjyllands Beredskab anslår, at årets Tall Ships Races har været besøgt af op mod 690.000 personer.

Vi elsker smukke skibe. Vi elsker gratis koncerter. Og vi elsker at kunne stå tæt sammen igen.

Så klart kan det vel siges, når næsten 700.000 vælger at møde op til Tall Ships Races 2022 - efter to års tvungen coronapause. 

Ifølge Nordjyllands Beredskab valgte 650.000 besøgende at deltage i festlighederne fra onsdag og frem til lørdag nat. Derudover vurderer man, at 30.000-40.000 kiggede med, da de mange sejlskibe forlod Aalborg og Nørresundby Havn søndag eftermiddag til det såkaldte Parade of Sails.

- Det er et kæmpe event for mange, der både griller og holder med deres autocampere langs havnen, når skibene sejler væk. De står på begge sider af Limfjorden og vinker til skibene, fortæller beredskabschef Nordjyllands Beredskab Per Vedsted.

VIDEO: Parade of Sails - skibene forlader Limfjorden søndag eftermiddag:

Søndag klokken 13 kunne skibsinteresserede nyde de mange træskibes farvel til Tall Ships Races 2022 med Parade of Sail. Her vendte de alle tilbage til Hals Barre, hvor de sejlede ud af Limfjorden. VIDEO: Mick Knive Anderson

Bruger Jacob-metoden 

Når Nordjyllands Beredskab kan vurdere antallet af besøgende til så store events som Tall Ships Races, så skyldes det en internationale avanceret regnemodel, der netop er lavet til at kunne udregne størrelsen på folkemængder: Jacob-metoden.

- Forud for Tall Ships Races har vi opmålt arealerne på begge sider af fjorden ved Aalborg og Nørresundby, så vi ved, hvor stor de er. Når så de bliver fyldt op med mennesker, ser vi på, hvor tæt de står og taster det ind i modellen. Så udregner den, hvor mange mennesker det svarer til ialt. Det er så præcist, som man kan komme det, siger beredskabschefen.

Han vedkender, at det mest præcise vil være at hegne hele området ind og tælle de besøgende en ad gangen, når de ankommer, men:

- Det er umuligt til sådan et event som Tall Ships Races, lyder det far den erfarne Per Vedsted.

VIDEO: Gense TV2 Nords live-sending fra torsdag:

Folk har opført sig godt

Når omkring 60.000 mennesker står samlet til en populær koncert som den i torsdags med Tobias Rahim på havnen i Aalborg, så kan man fristes til at tro, at det giver ekstraarbejde for samaritterne.

Men trods det store fremmøde, og dét at mange nød fadøl undervejs, så opførte deltagerne sig eksemplarisk, roser Per Vedsted.

- Det er gået super godt. Folk har været gode og ordentlige. Vi har haft førstehjælpere alle dage, og de har haft travlt, men det skyldes ikke dårlig opførsel eller beruselse. De har mere hjulpet folk, der er faldet og har slået sig, fortæller han.

Senere på mandagen vil Nordjyllands Beredskab have et samlet overblik over, hvor mange samaritterne har behandlet.

VIDEO: Oplev danmarkshistoriens største festfyrværkeri fra lørdag aften:


Tall Ships Races 2022

Tall Ships Races

play Tall Ships Races 2022: Næsten 700.000 nød de gamle sejlskibe og koncerterne

40_percent

play 40 træskibe forlader Limfjorden: - Tak for denne gang, Aalborg

def_thumb,50_percent

gallery Eventchef efter succesfuldt Tall Ships Races: Håber skibene kommer tilbage om 4-5 år

def_thumb,50_percent

play 21 mand knokler løs: Om få timer skal Danmarks største festfyrværkeri være klar

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland