LIGE NU:

Mille rejser verden tyndt på hollandsk skib

Fire gange over atlanten og en tur til Antarktis. Det er nogle af de oplevelser, Mille Budde Magaard har fået ombord på skibet Bark Europa.

Det tager Mille Budde Magaard halvandet minut at kravle til tops i masten på det hollandske træskib, Bark Europa. Et skib, der er fra 1911, og som i lidt over et år har været Mille Budde Magaards hjem. 

- Det er begrænset, hvor meget man kan bevæge sig, når man er ombord på et skib, så derfor er det fedt en gang imellem at kravle en tur til tops i masten, siger hun.

Mille Budde Magaard kommer oprindeligt fra Stenstrup på Sydfyn, men i de sidste to år har hun rejst verden rundt. Siden april 2018 har hun været en del af besætningen på Bark Europa. 

- Jeg var på Georg Stage (skoleskibet red.) for et par år siden og hørte om Bark Europa, og jeg så Bark Europa i Bermuda. Jeg synes, at det var flotteste skib af dem allesammen. Og så hørte jeg historier om deres rejser til Antarktis og tænkte, at det var det, jeg skulle, siger Mille Magaard. 

Mille Magaard viser rundt på Bark Europa. 

Ombord på Bark Europa har Mille Budde Magaard blandt andet krydset Atlanterhavet fire gange og været en tur på Antarktis.

- Jeg har været meget rastløs, så derfor tog jeg ud for at sejle. Og så er arbejdet ombord og det at være væk i noget tid rigtig fedt. Jeg er helt afskåret fra resten af verden, siger Mille Magaard.

Se Mille klatre op i masten på Bark Europa i speedet version. Det tager hende cirka halvandet minut at klatre op. 

I år skal hun deltage i The Tall Ships Races for første gang. Bark Europa er et klasse A-skib, hvilket betyder, at det er et af de største skibe, der er med i kapløbet. Skibet deltager i den første del af The Tall Ships Races, så de sejler med fra Aalborg til Fredrikstad i Norge. 

- Jeg er meget spændt på The Tall Ships Races. Jeg glæder mig til at se alle skibene på en gang og være lidt i konkurrence. Det, synes jeg, er sjovt. Og jeg kender folk på alle de her skibe, der sejler her, og det er fedt at være med til, siger Mille Magaard. 

Hør, hvad de internationale besætningsmedlemmer på Bark Europa synes om at være i Aalborg til The Tall Ships Races.