00:38

Fra mandag skal akutte kirugiske patienter til Hjørring eller Aalborg

Alle 10 læger skal opkvalificeres. Foto: Jan Sørensen

1 af 2

Akutte kirurgiske patienter i Thisted skal transporteres mere end 100 kilometer

Fra mandag morgen tager sygehuset i Thisted ikke længere imod patienter med for eksempel blindtarmsbetændelse og blødende mavesår. Derfor må patienterne fra Thisted og omegn tage turen til Hjørring eller Aalborg.

Fra mandag morgen må patienter med eksempelvis blødende mavesår eller blindtarmsbetændelse sendes til sygehusene i Hjørring eller Aalborg, selvom de er tættere på Regionshospitalet Nordjylland i Thisted. Det kan blive en tur mere end 100 kilometer, men sygehuset i Thisted mangler mindst fire kirurgiske læger, for at kunne operere disse patienter. Det skriver tv2.dk.

Sygehuset i Thisted behandler omkring 2800 af disse patienter hvert år, men det er slut fra mandag. Sygehusdirektør Henrik Larsen siger til TV2, at han i samarbejde med Region Nordjylland, gør hvad han kan, for at få nye læger til Thisted, så sygehuset igen kan tilbyde akut kirurgisk hjælp til borgerne efter nytår.

De seneste år har Regionshospitalet Nordjylland i Thisted også lukket ned for flere planlagte operation, som hofteoperationer og operationer for åreknuder. Ifølge Thisteds borgmester, Lene Kjeldgaard Jensen, er disse beslutninger med til at dræne sygehuset for læger.

- Når du begynder at fjerne opgaver, så er der jo ikke nok at søge herud for – og så er der ikke nok til at fastholde læger. Derfor står man med sådan et problem, siger borgmesteren i Thisted, Lene Kjeldgaard Jensen, til tv2.dk.