Asylkritiker ville leje værelser ud til Udlændingestyrelsen

Foto: TV MIDT/VEST

En asylkritisk debattør fra Thy ville leje sine hotelværelser i Hanstholm ud til Udlændingestyrelsen.

Hotelejer – og flittig debattør på Facebook – Hjalmar Kristensen vil leje sine hotelværelser på Harbour Inn i Hanstholm ud til Udlændingestyrelsen. Med andre ord har han stillet værelserne til rådighed for asylansøgere. Men Hjalmar Kristensen har tidligere været meget kritisk over for Thisted kommunes involvering på asylområdet. Det skriver LimfjordUpdate.dk

Der er i særdeleshed Lars Enevold Andersen, der er chef for Hanstholm Asylcenter, Hjalmar Kristensen har kritiseret. På Facebook har han flere gange udråbt asylcenterchefen som løgner. Han har også skrevet noget sig særdeles kritisk om asylansøgere. Men den asylkritiske holdning er åbenbart ikke til hinder for, at tjene penge på det voksende antal asylansøgere i kommunen.

- Det er såmænd ene og alene af den grund, at vi gerne vil have et afkast af vores investering. Så er mit syn jo på asylansøgere lige meget. De kommer jo alligevel, uanset om jeg kan lide det eller ej, siger Hjalmar Kristensen til LimfjordUpdate.dk.

I et internt notat udarbejdet af Lars Sloth til kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune i november i fjor, viser det sig, at det tidligere Sømandshjem i Hanstholm – nu Habour Inn – skulle tilbyde midlertidige boliger i form af hotellets enkeltværelser, dobbeltværelser og familieværelse. Men Hjalmar Kristensen påpeger, at han ikke er ene om at eje Habour Inn.

– Det var slet ikke min mening, jeg skulle have noget med det at gøre, men nu er det blevet sådan, siger han.

Men det blev alligevel ikke aktuelt at udleje værelserne på Habour Inn til Udlændingestyrelsen, fordi man i Thisted Kommune havde besluttet ikke at indkvartere flere asylansøgere i Hanstholm by.

Forsiden lige nu