LIGE NU:

Borgere protesterer mod sygehuslukning

Lukning af afdelinger på Sygehus Thy Mors møder kraftig modstand fra borgere, og lokale politikere bakker op.

Vrede borgere har nu oprettet en Facebook-gruppe, der vil kæmpe for at bevare sygehuset i Thisted. Over 13.000 borgere har meldt sig ind i gruppen. Borgmester Lene Kjelgaard Jensen (Venstre) bakker op og kalder det et godt initiativ.

Sygehusets fremtid menes at være i fare, efter det er kommet frem, at Region Nordjylland bliver nødt til at flytte akutte  operationer, øjenafdelingen og fødsler fra Sygehus Thy Mors til Aalborg Universitetshospital.

Lukningerne af afdelingerne begrundes af ledelsen med mangel på læger. Og det kommer til at betyde op mod halvanden times kørsel for borgerne til nærmeste hospital.

Nu lægges der fra flere sider i Thisted-området pres på de lokale politikere for at få stoppet det, alle mener, er vejen til enden for sygehuset i Thisted. Det oplyser Limfjord Update.

Det er meget alvorligt, hvis ikke der kan sikres akut-kirurgi på sygehuset i Thisted, som netop af Sundhedsstyrelsen er tilkendt en særlig ø-status, på grund af de lange afstande til det næstnærmeste akutsygehuse – det er faktisk hele grundlaget for, at Region Nordjylland investerede langt over 100 mio. kroner  i den nye fælles akutmodtagelse i Thisted, forklarer borgmester Lene Kjelgaard Jensen (Venstre) til Limfjord Update.

Hun understreger, at der skal sættes alt ind på at sikre den lægelige bemanding.

- Jeg kan ikke se for mig, at fødende og andre akutte patienter skal køre til Hjørring eller Aalborg, for at få behandlingsgaranti, tilføjer hun.

Det socialdemokratiske byrådsmedlem, Ida Pedersen, bakker borgmesteren op, og kalder det katastrofalt, hvis sygehuset lukker.

- Jeg kan frygte, at regionspolitikerne ikke har et reelt ønske om, at sygehuset i vores område skal kunne fungere . Som kommunalpolitiker forventer jeg, at man i regionsrådet hurtigst muligt finder en løsning ved at finde de ressourcer, der er nødvendige. For det er økonomi det handler om, siger Ida Pedersen til Limfjord Update.

Venstres regionsrådsmedlem Peter Therkildsen fra Mors mener, at regionen nu skal stå sin prøve, og at man er nødt til at tænke anderledes for at løse problemet.

– Det er den fornemste opgave at sikre lægedækningen med alle midler og anvende alle de værktøjer, som er mulige for at løse situationen. Her må regionen stå sin prøve, og der må hjælp til for at løse situationen. Vi må tænke i private løsninger, tværgående muligheder, og have mulighederne for at tiltrække udenlandske læger yderligere styrket, siger Peter Therkelsen.

Peter Therkelsen peger på, at den vigtigste opgave for regionen er at sikre hensynet til patienterne.

Efter planen henvises patienterne fra Thy-Mors til regionens øvrige sygehuse fra 1. juni.

Her er den Facebook-gruppe, lokale har oprettet for at bevare sygehusets fremtid.

 

Mink corona

Statens Serum Institut: Cirka 29% af alle minkejere i Nordjylland har været smittet

Jan Larsen

På trods af corona: Aalborg Håndbold med overskud for tiende år i træk

default_thumb

play Børnekræftbehandlingen bliver i Aalborg – indtil videre

Arbejdsulykke Rockwool

play Arbejdsulykke: Chauffør begravet i kul

Mink corona

Statens Serum Institut: Cirka 29% af alle minkejere i Nordjylland har været smittet

Jan Larsen

På trods af corona: Aalborg Håndbold med overskud for tiende år i træk

default_thumb

play Børnekræftbehandlingen bliver i Aalborg – indtil videre

Til forsiden

Til forsiden