Foto: Cold Hawaii

Cold Hawaii får 10 millioner kroner til aktivitetsområde på land

Lokale og Anlægsfonden støtter Cold Hawaii Inland med 10 millioner kroner. Pengene skal bruges til et aktivitetsområde på land, der skal koble udeliv på land og vandsporten sammen.

De har længe været kendt for deres gode forhold for surfere.

Men nu skal Cold Hawaii også være en legeplads på land langs Limfjorden.

Lokale og Anlægsfonden støtter et nyt projekt med 10 millioner kroner. Projektet er en del af Cold Hawaii Inlad, der skal være et multifunktionelt aktivitetsområde, der skal koble aktiviteter på land og vand.

Cold Hawaii Inland kommer til at bestå af 10 fysiske spots sammenkædet af en naturrute, der skal fremme og understøtte det aktive udeliv og vandsporten på nordvestsiden af Limfjorden. Lokale og Anlægsfonden bliver en del af samarbejdet på 7 af disse spots.

- Vandet har altid defineret Thy. Hav og fjord har historisk set været thyboernes arbejdsplads, og i løbet af de seneste 20-30 år er vandet i højere og højere grad også blevet thyboernes – og turisternes – legeplads, siger formanden for den politiske styregruppe for Cold Hawaii Indland, Niels Jørgen Pedersen.

- Med Cold Hawaii Inland-projektet skabes der helt konkret nye aktive mødesteder og fællesskaber der, på tværs af alder, køn, interesser og niveau, vil udgøre et vigtigt fundament for det gode og sunde liv i Thy og Danmark generelt, siger udviklingskonsulent hos Lokale og Anlægsfonden, Jakob Færch.

Projektet Cold Hawaii Inland er den største danske helhedsplan og indsats for at understøtte den stigende popularitet vandsport og det aktive udeliv har oplevet de seneste mange år. Det kan dog for mange være svært at springe direkte ud i bølgerne og komme i gang med at være aktive - Cold Hawaii Inland skal forsøge at være løsningen på det problem.

Cold Hawaii Inland bliver en ny type outdoor-hal, der under samme paraply rummer en række forskellige aktiviteter spredt ud over Thy med himlen som tag og Limfjorden som ”halgulvet”. Vi håber, at Cold Hawaii Inland vil medvirke til, at endnu flere bliver inspireret til at dyrke vandsport, om det så er i kajak, som vinterbader, på et wakeboard eller man blot vil gøre et stop på sin gåtur langs fjorden og betragte aktiviteterne på vand, siger Jakob Færch.

De 7 spots Lokale og Anlægsfonden støtter er Synopal Havn, Vandet Sø, Bygholm, Doverodde, Dragsbæk, Søbadet og Krik.