Foto: Jan Sørensen

Delelæger skal gøre hospitalet i Thisted attraktivt

Efter lang tids lægemangel har Regionshospital Nordjylland i Thisted vendt udviklingen.

Regionshospital Nordjylland i Thisted har i en længere periode lidt under mangel på læger. Det har resulteret i lukninger af flere afdelinger, men nu bliver der oprustet med flere læger på hospitalet, så de ikke risikerer flere lukninger.

De nye læger, der rekrutteres, kommer til at fungere som delelæger mellem Aalborg og Thisted. Samtidig er der ansat en del faste overlæger, der skal transformere afdelingen til en fagligt interessant arbejdsplads, som yngre læger vil søge mod.

- Vores klare mål er at have en stærk faglig medicinsk afdeling, hvor der er kontinuitet blandt læger. Vi har kanaliseret ressourcer fra hele regionen til at løse udfordringen i Thisted. For vi vil have et fremtidssikret akutsygehus i Thisted, siger koncerndirektør Anne Bukh.

Der er allerede fundet en overlæge, der fra 1. marts skal dele sin tid op mellem Thisted og Aalborg Universitetshospital.

Da lægemanglen var værst måtte hjertepatienter fra Thy og Mors køre til Hjørring eller Aalborg for at få behandling, men i september 2016 blev en ny hjerteafdeling i Thisted taget i brug, så patienterne kunne spare køreturen. Se hele historien herunder.

01:45

     

Luk video