LIGE NU:

Endelig er Hundborgstenen på plads: - Det er jo helt vildt fantastisk

Danmarks sjette største sten er tre forsøg og mange måneder senere endelig flyttet på plads.

Der er blevet slidt og slæbt, målt og vejet, og tænkt så det knagede. Men tredje gang skulle vise sig at være lykkens gang - Hundborgstenen blev torsdag middag flyttet helt til sin planlagte plads.

- Det er jo helt vildt fantastisk. Vi tvivlede helt vildt på det, da vi skulle i gang i går, så vi er ovenud lykkelige. Jeg er meget lettet og meget glad, siger Rene Meldgaard Nielsen, der er projektleder i Team Byfornyelse i Thisted Kommune.

Af tre omgange har entreprenører kastet sig ud i udfordringen med at flytte den cirka 170 tons tunge sten. De to forrige gange har det været Redning Danmark, men ved tredje gang var det Koldby Entreprenør, der gav det forsøget.

- Det er jo en stor sten, og den ligger også tæt på deres max for, hvad de reelt kan. Stort cadeau til dem, siger Rene Meldgaard Nielsen.

 
 
Foto: Frida Bjørn Fisker, TV MIDTVEST

Stenen i sumpen

Gennem de mange forsøg har Hundborgstenen tiltrukket folk fra nær og fjern, og her tredje gang var ingen undtagelse. Senest kom der i går aftes et par fra Sjælland.

- Det har været en lang proces, men det har været en rigtig god proces. Der har været rigtig stor lokal interesse, og folk er kommet langvejs fra, siger Rene Meldgaard Nielsen.

Den primære årsag, til at stenen var så svær at rykke, var ikke vægten men underlaget.

- Den lå i noget utrolig blødt ler, nærmest en sump, så det var svært at få den op derfra, siger Rene Meldgaard Nielsen.

Projektlederen vil ikke ud med, hvordan flytningen af Hundborgstenen skal fejres, men skal man tro hans udtryk, så skal det i hvert fald markeres på en eller anden måde.

 
 
Foto: Frida Bjørn Fisker, TV MIDTVEST