LIGE NU:

Endelig: Så er de ældste elever tilbage igen

I dag kunne nordjyske 9. klasses elever vende tilbage til deres skole i fire af de nordjyske kommuner.

Det har været nogle stille uger for skolepatruljen ved Tingstrup Skole. Kun de allermindste har været i skole - indtil i dag, hvor 9. A og 9. B kunne vende tilbage til fysisk undervisning.

- Det er virkelig rart at kunne se virkelige mennesker igen, i stedet for bare at kigge ind i en hvid væg på sit værelse, fortæller Lærke Marie Jensen fra 9. A.

I Nordjylland og Vestjylland har niendeklasserne fået lov til at møde op på deres skole. I Nordjylland har fem kommuner meldt sig klar allerede fra mandag. I den kommende uges tid følger resten. Man skal nemlig have et enormt testapparat gjort klar, for de ældste elever og lærerne skal helst testes to gange om ugen, og det er alle kommuner ikke klar til endnu.

Men Thisted Kommune har allerede testteam ude på Tingstrup Skole mandag morgen - og derfor kan alle elever også få den test på skolen, de nu opfordres til at tage to gange om ugen.

- Det har været lidt svært derhjemme at blive ved med at koncentrere sig, så det er godt at komme op på skolen igen og se sine kammerater, fortæller Karoline Berg Agesen fra 9. A.