01:51

Familie stod uden hjem efter brand: Fik hjælp af deres udlejer

En brand i familiens Obieds køkken kostede dem deres lejlighed og indbo. Nu har deres udlejer hjulpet dem til et nyt hjem.

Yasser Mohamad Obied kom for to år siden til Thisted med sin familie. Sammen med sin kone og deres fem børn skabte familien sig en ny tilværelse i Thy, men tirsdag i denne uge blev det hele vendt på hovedet.

Et øjebliks uopmærksomhed i køkkenet betød, at en brand brød ud, og trods Yasser Mohamads ihærdige forsøg på at slukke flammerne gik alt familien ejer og har, tabt. Det lykkedes Yasser Mohamad Obied at få reddet hele familien ud, og ingen kom noget til.

Torsdag var Yasser Mohamad Obied tilbage i den brandskadede lejlighed.

- Vi har boet her i to år, så det er en trist fornemmelse. Man tænker, hvad er det, der er sket og hvorfor, siger familiefaren.

Efter en brand er det politiets opgave at genhuse de berørte, men den melding politiet fik var, at lejligheden kun var let røgskadet, så de tog ikke affære. Sandheden er dog en anden og lejligheden ubeboelig.

Familien har ingen indboforsikring, og intet netværk i Thy, der kunne hjælpe dem med tag over hovedet, så det var rent held, at deres udlejer kunne hjælpe.

- Vi stod med en familie som vi ikke bare kunne lukke på gaden uden tøj eller noget som helst, siger Lars Kristian Larsen, der er medejer af Thisted bolig- og erhvervsudlejning og familiens udlejer.

Med hans hjælp er familien nu flyttet ind i en anden lejlighed. Der er ingen møbler, men det er tag over hovedet.

Familien har fået mulighed for at bo i den nye lejlighed de næste tre måneder, så der er tid til at købe nye møbler. Og så en pulverslukker som Yasser Mohamad Obied allerede har fundet frem til.