Foto: Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Fiskekutter i brand: Tre personer samlet op af redningshelikopter

Redningsaktion nord for Hanstholm. De tre fiskere om bord er ikke kommet til skade og er fløjet til Aalborg.

En redningshelikopter og flere redningsfartøjer har ved middagstid været indsat nord for Hanstholm. Her var der brand i en fiskekutter med tre personer om bord.

- Vi får en melding om, at der er brand på kutteren med de tre personer ombord. Vi vælger at sende redningshelikopteren fra Aalborg af sted, samtidig med at redningsstation Hansholm sender deres redningsbåd ud. Derudover sejler det civile redningsskib Vestkysten også mod området, siger vagthavende befalingsmand Thomas Larsen fra Forsvarets Operationstjeneste.

Redningshelikopteren kommer først til stedet, og redningsmandskabet kan se de tre fiskere stå i stævnen på den brændende kutter. De bliver alle reddet op i redningshelikopteren, hvor de uskadte blive fløjet til Aalborg Lufthavn.

Det civile redningsskib Vestkysten forsøgte torsdag over middag at få styr på den brændende fiskekutter.

- Kutteren skal så på et tidspunkt bjærges - alt efter hvor meget der er tilbage, så vraget ikke er til fare for skibstrafikken i området Og Havarikommissionen er orienteret, så de på et tidspunkt kan finde ud af, hvad der er sket om bord, siger Thomas Larsen.