LIGE NU:

Fiskerikontrollen ombord på bomtrawler: - Vi har ikke noget at komme efter

Fiskerikontrollen har tirsdag eftermiddag været ombord på den hollandske bomtrawler, der tidligere var strandet. Kontrollen viste indtil videre, at intet ulovligt fiskeri havde fundet sted.

Det var ikke kun nysgerrige tilskuere og fiskere, der var på plads på havnen i Thyborøn, da den hollandske bomtrawler, der har været strandet i over uge ud for Nørre Lyngby, kom til havnen. På plads var også Fiskerikontrollen.

Fiskerikontrollen gik tirsdag eftermiddag ombord på det hollandske skib for at se, om de, i deres tid på vandet i dansk farvand, har fisket ulovligt.

- Vi afslutter sagen, siger Lasse Elmgren, der er kontrollør hos Fiskerikontrollen.

Bomtrawleren er blevet bugseret til Thyborøn, fordi den - som søfartsloven foreskriver - skal besigtiges efter den er grundstødt ligesom, at Fiskerikontrollen skal undersøge skibets logbøger.

Tjekker kvalitet af rødspætter tirsdag aften

Fiskerikontrollen har blandt andet at tjekke om bomtrawleren har fisket ulovligt indenfor den tilladte grænse på 12 sømil, som er den grænse, hollændere skal holde sig fra den danske kyst, når de fisker i Nordsøen.

- Vi har ikke noget at komme efter her. Det har været ærgerligt for dem, det har været en trist oplevelse og det koster mange penge, siger Lasse Elmgren.

Derudover har Fiskerikontrollen også tjekket fangsten på den hollandske bomtrawler.

Hollænderne har undervejs i deres tid ude i Nordsøen fisket rødspætter. Rødspætterne skal tirsdag aften lastes i Thyborøn, og der vil Fiskerikontrollen igen være til stede for at undersøge kvaliteten af rødspætterne.

20210412-181351-L-1920x1279we

play De stikker og stikker: 75 procent af alle nordjyder er vaccineret

strejke 1

play 53 sygeplejersker skal undværes i Brønderslev: - Det er tæt på den samlede flok

hul (1)

play Charlottes hus har hul i muren: Nu vil kommune genhuse hende

310721 Vildsundbroen

play Broklap faldt ned: Nu er fejlen fundet

20210412-181351-L-1920x1279we

play De stikker og stikker: 75 procent af alle nordjyder er vaccineret

strejke 1

play 53 sygeplejersker skal undværes i Brønderslev: - Det er tæt på den samlede flok

Til forsiden

Til forsiden