00:23

Tirsdag vedtog Folketinget en lov, som udvider vindmølletestcentrene i Østerild og Høvsøre.

Flere og større vindmøller på vej i Østerild

Et nyt lovforslag, der blev vedtaget tirsdag, betyder, at der skal opstilles to nye vindmøller, der også må være større end de nuværende i testcentret i Østerild.

Gang på gang viser Danmark vejen overfor resten af verden, når det kommer til at anvende vinden til at producere grøn energi. Og det har Folketinget endnu engang slået fast, at man vil blive ved med. 

Et nyt lovforslag, der blev behandlet for tredje gang i folketingssalen tirsdag, betyder nemlig, at testcenret i Østerild kan udvises fra de nyværende syv vindmøller til at kunne bestå af ni vindmøller. 

Ydermere blev det også vedtaget, at de nye vindmøller må være helt op til 330 meter høje. De nuværende vindmøller i Østerild - der i forvejen er blandt de største i verden - er 250 meter høje. 

- Danmark er førende på vindområdet, og regeringen vil gerne sørge for, at vi holder fast i den vækst og de mange arbejdspladser, som vindmøllebranchen skaber i Danmark, samtidig med at vi styrker udbredelsen af grøn energi. Med nye testpladser gør vi det muligt at teste større møller og ny teknologi, så vi kan fastholde vores globale danske førerposition på vindområdet, fortalte erhversminister Brian Mikkelsen (K) tilbage i januar 2017, da forslaget første gang så dagens lys. 

Bag lovforslaget står regeringspartierne (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre. 

Loven træder i kraft 1. juli 2018. 

Læs også Radioaktivt affald i Frederikshavn: Regering erkender problem