Foto: LandboUngdom

Første traktor klar til international pløjefest

LandboUngdom modtog i dag første traktor frem mod VM i pløjning.

VM i pløjning er lige på trapperne. Det er LandboUngdom, der står bag arrangementet, og de modtog i dag den første traktor og plov. Udstyret tilhører new zealænderen Malcolm Taylor, som har fået sendt det til Danmark.

Han ankommer selv til Danmark fra New Zealand en af de kommende dage for at begynde sin træning frem mod VM. Helt så langt har hans traktor ikke rejst. Malcolm har nemlig to traktorer, han bruger til pløjekonkurrencer. En står i New Zealand, den anden har stået i England, og det er den, der nu er ankommet til Nordjylland.

LandboUngdom regner med, at der til VM i pløjning kommer 60 pløjere, 30 dommere og 30 trænere fra hele verden. Heriblandt fra Canada, Kenya, USA, Australien og adskillige europæiske lande. De mange ivrige pløjere vil være i Danmark i ti dage. Udover selve konkurrencen er der blandt andet sat fire dage af til officiel træning, samt to dage til kulturelle oplevelser.

I løbet af de næste par uger vil LandboUngdom modtage endnu flere traktorer og plove, da mange af de pløjegale deltagere har lejet jord til at træne på op til VM.

VM i pløjning afholdes den 3-4 oktober på Vestbo, Hjardemålvej 114, Thisted.