Frustrerede asylansøgere undskylder upassende opførsel

Teltlejren i Thisted huser 368 asylansøgere. Foto: Søren Broust Hansen

"Det her skal stoppe," sagde flere ældre asylansøgere i Thisted på et møde med politiet, efter historierne om at mange piger i byen føler sig utrygge.

TV2 Nord kunne mandag fortælle historien om, hvordan en gruppe mandlige asylansøgere i Thisted gør unge piger utrygge i nattelivet. 

Onsdag var en repræsentant fra lokalpolitiet så forbi asycenteret og fortælle om, hvordan man skal opføre sig i det danske natteliv, og hvilke konsekvenser en upassende opførsel har.  

Mødet var lukket for journalister, men TV2 Nord har været i kontakt med leder af asylcenteret, Anders Brolev, der var til stede ved mødet. 

Han fortæller om et møde præget af en alvorlig stemning og en stor frustration blandt mange af asylansøgerne over, at en mindre gruppe ødelægger det for alle de andre. 

- De tog det meget alvorligt. Flere af de ældre rejste sig op og sagde, at det her skal stoppe, for de kan ikke have, at Thisted ser sådan på dem. Det var budskabet fra dem, fortæller Anders Brolev til TV2 Nord. 

Politiet forklarede blandt andet asylansøgerne, at det kan sende nogle signaler, at de mandlige asylansøgere går i en stor samlet flok. 

- Vi kan ikke forhindre det, men vi har fortalt, hvilke signaler det kan sende, siger Anders Brolev. 

Han vil nu sikre, at takt, tone og kvindesyn får en større rolle i asylansøgernes undervisning på asylcenteret, så pigerne i Thisted ikke skal føle sig utrygge, når de går byen. 

- Vi ved godt, at vores beboere går i byen, men jeg er fuld af håb og fortrøstning om, at deres opførsel ændrer sig. Vi følger det løbende, siger Anders Brolev. 

Asylcenteret i Thisted har plads til i alt 368 asylansøgere, som lige nu er indkvarteret i 25 opvarmede telte og en tidligere gymnaistiksal. De fleste af asylansøgerne er enlige mænd. 

Forsiden lige nu