Foto: Sofie Bach

Idømt bøde efter skader på gravhøj: Kendt Aalborg-restaurant giver hjælpende hånd

Morten Nielsen fra Mortens Kro i Aalborg vil nu hjælpe et par fra Snedsted med den bøde, de er blevet idømt på grund af deres får.

Gitte og Ove Kroll fra Snedsted i Thy er blevet idømt en bøde på 129.000 kroner for skader, deres får har lavet på en gravhøj, de har på deres grund. 

Og selvom det er fårene, der har forårsaget skaderne i første omgang, så kan det være, at de også kan være med til at betale bøden efterfølgende. For nu er der hjælp på vej fra en uventet kant.

Gitte Krolls får bliver nemlig solgt til restauranter under navet Thy Lam, og dem bruger Morten Nielsen i menuen på Morten Kro i Aalborg. 

- Vi har anvendt Gittes produkter på vores menu i flere år, fordi det ganske enkelt har topkvalitet. Derfor er vi interesserede i, at hun får ro til at udvikle sin forretning til glæde for ikke bare os, men alle de restauranter landet over, der har hendes højkvalitets-lam på menuen, fortæller Morten Nielsen i en pressemeddelelse.

Håndsrækningen kommer til at foregå på den måde, at Mortens Kro donerer 50 kroner for hver påskemenu med lam, de sælger. 

02:47

Et par i Thy skal betale for reparation af en gravhøj, som deres får har græsset på. Det har retten besluttet. Men parret er forargede over, at de også skal betale for kost og logi til folkene fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Luk video