Der kommer færre børn til verden i Vesthimmerland. Foto: TV2/Nord

Indbyggertallet stiger i Nordjylland - bare ikke i Thisted

Thisted sakker bagud i forhold til resten af Nordjylland, når det kommer til befolkningstilvækst.

Mens indbyggertallet i det meste af Nordjylland bare stiger og stiger i disse år, kan man i Thisted Kommune konstatere, at kurven her stadig er for nedadgående.

Siden 2012 er indbyggertallet i den vestlige kommune faldet med 1082. I Morsø Kommune har man også i mange år oplevet et fald, men det blev i 2016 vendt til et lille, optimistisk plus på 36 nye borgere.

Det skriver LimfjordUpdate.dk. 

Læs også Fødselstallet stiger i Nordjylland: Borgmestre er begejstrede

Og det er en skidt udvikling for en kommune. Men borgmester i Thisted, Lene Kjelgaard Jensen (V), er dog fortrøstningsfuld, selv om borgerne er blevet færre siden 2012.

- Vi har i den periode også oplevet, at faldet er blevet stabiliseret, og vi har en mindre fraflytning i dag, end vi havde i 2012. Men udviklingen er sådan her, fordi vi har mange unge mennesker, der flytter fra området for at tage en videregående uddannelse, og det er der en større og større andel, der gør i dag, siger Lene Kjelgaard Jensen.

Den store udfordring for Thisted Kommune består derfor i at lokke de unge tilbage igen, når de er færdige med at læse.

- Vi er nødt til at sørge for, at der er et forsørgelsesgrundlag her. Og så skal vi sikre, at her er en moderne og attraktiv kommune, de har lyst til at bosætte sig i. Netop bosætning og at sikre arbejdskraft er et fokus, vi har hver eneste dag. Det er nødvendigt, siger borgmesteren.

Overordnet set bor der i følge de nyeste tal fra 2017 587.335 personer i Region Nordjylland – det er en stigning på 1.836 personer i forhold til 2016.