LIGE NU:

Klitmøller-surfer bliver juniorverdensmester

Paddlesurferen Christian Andersen, med tilnavnet Polarbear, har vundet VM-guld for første gang i karrieren.

Der er kommet en ny verdensmester til Nordjylland i form af 18-årige Christian Andersen. Den unge nordjyde har nu synligt bevis på, at han er den bedste paddlesurfer i hans årgang.

Med en fræk finish på sidste bølge padlede den 18-årige paddlesurfer Christian Andersen fra Klitmøller onsdag aften dansk tid først over stregen ved VM i Stand Up Padling som nybagt juniorverdensmester i disciplinen technical race.

- Jeg kan slet ikke tro, at jeg har vundet et verdensmesterskab. Jeg har drømt at vinde en guldmedalje, siden jeg kom på vandet første gang. Jeg kan ikke forstå, at det nu er sket. Det er helt sindssygt, siger Christian Andersen.

Det er første gang, at Christian Andersen vinder en medalje ved et VM. Sidste år var han tæt på, men sluttede lige uden for medaljerne. Men i år var det anderledes.

Christian Andersen kom ud til den første bøje som nummer to, og dér lå han på store dele af den 1,2 kilometer lange bane, der skulle padles igennem tre gange. Japaneren Tai Taguchi lå solidt på førstepladsen, men med godt 400 meter igen tog Christian Andersen en chance i bølgerne og valgte en anden rute end japaneren.

Det var en god idé, for danskeren cruisede forbi sin konkurrent og kunne med en kraftpræstation padle alene i land.

 
 
Foto: Ben Reed / ISA

Hyldet af firedobbelt verdensmester

Den danske firedobbelte verdensmester, Casper Steinfath, der også kommer fra Klitmøller, var den første til at tage imod Christian Andersen. De to har opbygget et tæt venskab gennem 11 år, og Casper Steinfath var ham, der skubbede Christian ud i sin første bølge for 11 år siden.

Derfor betød det noget helt særligt for Christian Andersen, at netop Casper Steinfath var med på første række til karrierens største triumf.

- Jeg er virkelig taknemmelig over, at Casper har hjulpet mig siden dag ét. I dag varmede vi op sammen, og han gav mig en masse tips. Det er fantastisk, siger Christian Andersen.

Senere onsdag aften skal Casper Steinfath selv i ilden i sin finale i det tekniske ræs.