00:30

Klitmøller-surfer får tredjeplads i World Cup'en

Casper Steinfath fra Klitmøller surfede sig til en tredjeplads i World Cuppen på Hawaii.

Med en sejr i sprintdisciplinen natten til mandag dansk tid sikrede 23-årige Casper Steinfath sig en samlet tredjeplads ved årets næstsidste World Cup i disciplinen ’Stand Up Paddling’. Det skriver TV MIDTVEST.

Steinfath var særligt dominerende i sprint-disciplinen, hvor han sikrede sig en solid førsteplads i de to meter høje bølger foran to lokale verdensmestre. 

- At vinde på udebane på Hawaii, mod to lokale verdensmestre er helt vildt. De kender området som deres baglomme, og bare at kunne presse dem og så faktisk tage sejren på sprinten foran dem er en kæmpe sejr for mig. Det var ikke nemt at finde den rigtige rytme i bølgerne, og især vinden drillede os en hel del. Faktisk så mindede de vilde forhold mig rigtig meget om hjemme i Cold Hawaii, hvilket nok hjalp en del, siger Casper Steinfath.

Med den stærke præsentation på Hawaii er Casper Steinfath stadig med i kampen om den samlede World Tour VM-titel, som bliver afgjort i San Francisco tirsdag. Den afgørende finale bliver afholdt i tre meter høje bølger under den ikoniske Golden Gate passage, men det skræmmer ikke den unge surfer.   

- Bølgerne var super store og vilde på Hawaii, hvilket var super fedt at konkurrere i. Vi blev alle sat på en hård prøve, men jeg forventer klart, at San Francisco bliver endnu vildere, og at mange atleter vil blive presset langt ud af deres comfort-zone. Jeg glæder mig som var det til juleaften, siger Casper Steinfath.

For at sikre sig den samlede VM-titel skal Klitmøller-surferen slutte på en tredjeplads eller bedre i årets sidste World Cup i San Francisco, hvor det endelige slag skal stå mod Hawaii's Connor Baxter.