Foto: Benny Kristensen

Makabert ponyfund ved Klitmøller: Mistænker ulveangreb

En pony er fundet flået op ved Klitmøller, og DNA-prøver skal nu vise, om det er en ulv, der står bag.

Mandag aften sprang en pony rundt i en fold ved Klitmøller sammen med flere andre ponyer. Tirsdag morgen blev den fundet død – sprættet op og med udsyn til ribbenene.

Det er Benny Kristensen fra Østerilds svigerfar, der ejer ponyen og har fundet den. Han tilkaldte hurtigt en vildtkonsulent og en repræsentant fra en frivillig ulvegruppe i området, som tog DNA-prøver.

Efterfølgende lagde Benny Kristensen billedet af ponyen på Facebook.

- Jeg synes, det er voldsomt. Den sprang lystigt rundt om aftenen, og næste morgen så den sådan ud. Vi vil meget gerne finde ud af, hvad der er sket, siger Benny Kristensen.

På hans Facebook-side er der kommet flere reaktioner og bud på, hvad der kan være sket. Nogen mistænker et ræveangreb. Muligheden for at ponyen simpelthen er faldet død om og er blevet spist er der også.

Vildtkonsulenten, som Benny Kristensens svigerfar har været i kontakt med, mener ifølge Benny, at det er ræve, der står bag. Men den repræsentant fra ulvegruppen, han har talt med, er ikke i tvivl om, at en ulv har skylden for overfaldet.

Først om tre måneder er der svar på DNA-prøverne.

- Vi vil gerne i kontakt med nogen, der ved noget om, hvad der kan være sket. Der er jo flere ponyer, der går og græsser, siger Benny Kristensen.

I september kunne TV MIDTVEST vise unikke optagelser af en ulv set i Vestjylland. Optagelserne kan ses her.

TV2 Nord har tirsdag aften ikke haft mulighed for at forelægge billederne og mistanken om ulveangreb for en ekspert.

Opdatering: Vildkonsultent ved Naturstyrelsen i Thy, Tommy Hansen, afviser, at der er tale om et ulveangreb. Læs mere her:

Læs også Ekspert afviser ulve-angreb