LIGE NU:

Mand fanger indbrudstyv fra bagsædet af politibil

Virksomhedsejer jagtede indbrudstyv fra bagsædet af politibil. Tyven blev anholdt kun 15 minutter efter, han var gået i indbrudsalarm.

Et ægtepar fra Tingstrup udenfor Thisted blev i nat ved 03-tiden vækket af indbrudsalarmen i deres firma. Da manden gik op på værkstedet for at undersøge årsagen til, alarmen var gået i gang, mødte han en indbrudstyv.

- Jeg blev helt chokeret og spurgte tyven, 'hvad fanden laver du her?' Han svarede bare: 'Rolig, jeg går nu', og så gik han derfra, fortæller ejer af firmaet Thisted Minigraver, Jørgen Jørgensen. 

Han stod chokeret og stille i porten til sit firma, hvor tyven var brudt ind, og ejeren noterede sig tyvens signalement og ringede derefter til politiet, mens tyven forsvandt om et hjørne. 

- Patruljen var hurtigt fremme. Fire-fem minutter gik der, og så sagde betjentene, at vi ikke skulle spilde tiden. I stedet skulle jeg hoppe ind på bagsædet af den civile politibil, og så kørte vi ud for at lede efter tyven, fortæller Jørgen Jørgensen. 

Imens opdagede Jørgen Jørgensens hustru, at tyven stadig var på adressen, men på vej fra stedet på en knallert. Hun ringede med det samme til sin mand, og kort efter opdagede en af de to betjente i den civile politibil  tyven på knallert.

-  Og i løbet af kort tid er de unge betjente ude af bilen og løber efter tyven, der har smidt knallerten. De kommer tilbage kort med tyven i håndjern, fortæller Jørgen Jørgensen.

Han er søndag aften stadig meget rystet over situationen. 

- Set i bagklogskabens klare lys var det måske dumt at gå op til værkstedet, men jeg så jo, at porten stod åben, og at der lå glas på jorden. Jeg vidste jo ikke, at han stadig var der. I værkstedet er der masser af ting, han kunne have slået mig med, fortæller en rystet Jørgen Jørgensen, der er tilfreds med, at tyven blev anholdt.

Og så har han kun ros tilovers for betjentene:

- De var tilfældigvis lige i nærheden, men de handlede hurtigt og professionelt i situationen. De spildte ingen tid og fik mig ind på bagsædet af bilen, og så gik den vilde jagt. Man hører så meget dårligt om politiet, men jeg er pavestolt over de to betjente.  De er trænet til de her situationer - de er nogle gode mennesker. 

Historien bekræftes af vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi. 

- Indbrudstyven er en 27-årig mand fra det østlige opland til Thisted, og han er særdeles godt kendt af politiet. Han blev sigtet for at have stjålet værktøj til en værdi af 800 kroner Thisted Minigraver, og derefter er han løsladt, siger vagtchef Bjarne Askholm. 

Jørgen Jørgensen lagde en kort version af historien på sit firmas hjemmeside søndag morgen. 16 timer senere har flere end 12.000 personer set opslaget. 

 

 

 

 

sygeplejersker strejke 2

Sygeplejersker kræver regionen til forhandlingsbordet: - I skal tage ansvar for strejken

håndbold

Nordjysk minister får OL fra første parket: - Jeg glæder mig til hvert eneste sekund

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Brand i korntørreanlæg på en gård mellem Dronninglund og Hjallerup

25_seconds

play Landmændene kan høste ekstra stort udbytte i år

sygeplejersker strejke 2

Sygeplejersker kræver regionen til forhandlingsbordet: - I skal tage ansvar for strejken

håndbold

Nordjysk minister får OL fra første parket: - Jeg glæder mig til hvert eneste sekund

Nordjyllands beredskab  falck brand brandbil 112 genrebillede

Brand i korntørreanlæg på en gård mellem Dronninglund og Hjallerup

Til forsiden

Til forsiden